8 regionale Italiaanse pasta's waarvoor je wilt omrijden

Klaar voor vertrek? Andiamo a mangiare

gerelateerd
25x snel zomerrecept Wat eten we vandaag?
6x Mexicaanse taco-klassiekers om te proberen
Dol op feta? Dan moet je dit even lezen
Getty Images

1. Pasta a ceci - Campanië 

Pasta met kikkererwten, rozemarijn, tomaat en peperoncini, een armeluisgerecht uit het Zuiden.

Welke pastasoort gebruik je eigenlijk wanneer? >

2. Fregola con le arselle - Sardinië

Getoaste bolletjes (een soort kruising tussen pasta en couscous) met een soort vongole.

3. Penne alla norma - Sicilië 

Penne met aubergine, tomaat en ricotta salata (gezouten, harde ricotta).

Word je van pasta nou wel of niet dik? > 

4. Gnudi con ricotta e spinaci - Toscane

‘Naakte gnocchi’ (gnudi) van ricotta en spinazie. Naakt omdat het eigenlijk meer vulling is en er nauwelijks deeg aan te pas komt. Geserveerd met gesmolten boter, salie en nootmuskaat.

5. Tortellini in brodo di cappone - Reggio Emilia

Tortellini in bouillon van kapoen. De bouillon wordt getrokken van de kapoen, die vervolgens door de vulling gaat.

6. Spaghetti alla chitarra - De Marken

Vierkante spaghetti, gemaakt met een besnaard apparaat, vandaar de gitaarverwijzing. Traditioneel geserveerd met gehaktballetjes van kalfsvlees en varkensvlees.

Ook leuk: dronken pasta, pasta die je maakt met rode wijn >

7. Tajerin con fegatini – Piëmonte

Tajerin is dialect voor taglierini, dunne lintpasta met een saus van kippenlevertjes en Marsala.

8. Spaghetti alla carbonara - Rome

Spaghetti met saus van guanciale (wangspek) en rauwe eieren (meestal deels dooiers deels heel ei) die heel kort garen in de pan met pasta. Met veel versgemalen zwarte peper. 

Op deze manier maak je de perfectie versie van pasta carbonara

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO