Dit is dé perfecte manier om biefstuk op smaak te brengen

En dat is makkelijker dan je denkt: de twee ingrediënten die ervoor nodig zijn, heb je zeker in je keukenkast staan. 

gerelateerd
Borrelen? 7x vegan hapjes
Dronken pasta: pasta die je maakt met rode wijn
Is snel eten écht slecht voor je?
Is eten net zo verslavend als drugs?
Getty Images

Kerstmenu al samengesteld? Grote kans dat er in één van de gerechten biefstuk voorbij komt. Want alhoewel we ons het hele jaar bezighouden met foodtrends – kijk deze kersttrends maar eens, of de foodtrends voor 2018, bijvoorbeeld – serveren we met Kerst toch het liefst weer ouderwetse klassiekers. 

Pronkstukken: 15 braadstukken voor deze Kerst >

WEINIG NODIG 
Daarom delen wij dé perfecte manier om biefstuk op smaak te brengen. Een manier waar je maar weinig voor nodig hebt, trouwens. Je vlees wordt namelijk het lekkerst als je enkel peper en zeezout gebruikt. Bijzonder? De hoeveelheid. 

OGEN DICHT 
De perfecte steak is aan alle zijden voorzien van een peper- en zoutlaag, voordat-ie in de pan gaat. En dan het liefst een laag die redelijk dik is en het vlees geheel bedekt. Dat wordt ogen dichtknijpen, voor diegenen die zich normaal gesproken juist inhouden, als het om zoutgebruik gaat. 

Bijles biefstuk bakken: zo heurt het >

NIET SPIEKEN 
Het beste voor hen, is om de ogen nog iets langer dicht te houden, want ook na het bakken mag er weer wat peper en zout over de steak heen gestrooid worden. In mindere mate, dat wel. Net genoeg om het vlees die extra bite te geven.  

Oh! Dit is het effect van biefstuk op een mens >

Bron: Bon Appetit

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO