Zo maak je supersimpele roze sushi

Waar je maar één extra ingrediënt voor nodig hebt.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Getty Images

Ben je gek op sushi én de kleur roze? Dan hebben we het ultieme recept voor je. Maak kennis met roze sushi. We herhalen: roze sushi. Waar je dus maar één extra ingrediënt voor nodig hebt.

Gezonde sushi, dat maak je zo >

DIT DUS
Je maakt de sushi met een paar eetlepels bietensap. En verder doe je gewoon precies hetzelfde als je gewend bent. Geen sushi-expert? Gebruik je toch het recept hieronder.

Dit is de nieuwste hype rondom sushi >

INGREDIËNTEN
3 kopjes sushirijst
4 el rode bietensap
3 el rijstazijn
2 tl suiker
Zalm, komkommer, tonijn of avocado als vulling
4 norivellen
Roze gember
Sojasaus
Wasabi

Overig:
Bamboematje

BEREIDING
1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Lastig? Zo maak je perfecte sushirijst
2. Verwarm de rijstazijn in een pan en laat de suiker, het bietensap en wat zout erin oplossen.
3. Roer het mengsel door de rijst.
4. Snij de vulling naar keuze in dunne reepjes.
5. Leg een norivel op een matje van bamboe. Schep er wat eetlepels rijst op en druk met je vingers plat.
6. Leg de vulling op de rijst en gebruik het matje om de sushi op te rollen.
7. Plak de buitenste rand van het vel vast door er met natte vingers overheen te strijken.
8. Snij de rol in stukjes. Gebruik een scherp mes.
9. Serveer met roze gember, wasabi en sojasaus.

Bron: Women's Health 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO