Dit is het ultieme recept voor appelbeignets

Wat een opluchting als er op oudejaarsavond naast de oliebollen ook een schaal appelbeignets staat.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Getty Images

'Beignets' is natuurlijk de correcte term voor de appelschijfjes in deeg, maar van ons mag je ze ook gewoon appelflappen noemen. Technisch gesproken hartstikke fout, maar het klinkt véél gezelliger. Janneke Philippi bakt ze in haar kookboek Appeltaart zo.

RECEPT APPELBEIGNETS
voor 10-12 stuks - 30 min bereidingstijd

200 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
300 ml melk
Arachide- of zonnebloemolie, om te frituren
100 g rietsuiker
1 tl gemalen kaneel
2 moesappels

Extra: appelboor

Zo kies je de beste champagne >
 
BEREIDING
Zeef het bakmeel met een beetje zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker toe. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en klop tot een glad beslag. Verhit de olie in een friteuse of frituurpan. Meng in een schaal de kaneel met de rietsuiker. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Schil ze en snij elke appel in 10-12 ringen. Haal met een vork telkens een appelring door het beslag en laat hem langzaam in de hete olie glijden.
  
Draai de beignet na 2-3 min even om en bak hem in nog 2-3 min goudbruin en gaar. Frituur niet meer dan 4-5 appelringen tegelijk. Wentel de warme appelbeignets door de kaneelsuiker. Serveer ze het liefst meteen, dan smaken ze het lekkerst en zijn ze nog heerlijk krokant. 

Recept uit: Appeltaart van Janneke Philippi, Karakter Uitgevers, € 17,95

VARIATIETIP
Met de suiker kun je ook alle kanten op: suiker met gemalen anijs of een zelfgemaakte, pittige specerijenmix van kaneel, nootmuskaat, gember en beetje peper is ook heel lekker. 

De lekkerste oliebollen maak je zo >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO