Dit is de gouden tip voor een perfect spiegelei

Het lijkt zo makkelijk, maar een spiegelei bakken vergt nog best wat kunde in de keuken. Je wilt geen snotterig eiwit en een keiharde onderkant. Daarom een korte uitleg over hoe je het beste een spiegelei kunt bakken.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Ha! Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van havermout
Getty Images

Eieren kun je op verschillende manieren bakken. Op hoog vuur in olijfolie bijvoorbeeld, waardoor het eiwit krokant wordt. Of zoals de Amerikanen het vaak doen: eggs over easy. Het spiegelei wordt dan aan beide kanten gebakken. Maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een spiegelei met eiwit dat nét gaar is en dat een warme, lopende dooier heeft. Zo’n ei bak je als volgt.

Zo vervang je een ei >

EI BAKKEN
Breek een ei boven een kommetje. Verhit een flinke klont roomboter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Strooi een klein beetje zout over de bodem van de pan. Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten, maar nog niet begint te schuimen.
Zoek een dekseltje dat kleiner is dan de pan en over het ei past zonder de dooier aan te raken. Plaats het dekseltje over het ei. Laat in ongeveer 3.5-4 minuten het eiwit net gaar worden en bestrooi met nog wat zout. Haal met een schuimspaan uit de pan.

Tips voor betere aardappelpuree >
Zo bak je supersnelle friet >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO