Friet is volgens onderzoek helemaal niet zo ongezond als je denkt

Frietliefhebbers, dit nieuws gaat je dag maken: friet is misschien toch niet zo slecht voor je als je altijd dacht. Vertelden onze collega's van Esquire ons. En die zijn we héél dankbaar.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Getty Images

De conclusie werd getrokken uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Food Chemistry. Maar... lees wel even verder voordat je de vlag uithangt.

Zo maak je de allerbeste verse frieten >

FRIET VS. GROENTES
Al langer was bekend dat als je wat vet aan je groenten toevoegt - door ze bijvoorbeeld te roosteren in olijfolie of door er een dressing overheen te gooien - je vitamine-absorptie een boost krijgt.

Dit nieuwe onderzoek wijst nu zelfs uit dat het aantal antioxidanten, die onder andere helpen kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen, in gefrituurde groenten hoger is dan in gegrilde of gekookte groenten.  

7x patat zonder pieper >

FRIET BLIJFT EEN FEESTMAAL
Maar voordat je je vriezer leeg begint te halen met een maandvoorraad aan friet; er zitten wel wat haken en ogen aan. Patat bevat namelijk nog steeds veel calorieën, en kan dus gezondheidsproblemen met zich meebrengen als je het te vaak eet.  

De uitkomst van dit onderzoek is dus geen excuus om zes keer per week naar de snackbar te gaan. Wel is het fijn om in de achterhoofd te hebben voor die ene keer dat je het wel doet.

Is friet uit de oven echt gezonder dan friet uit de frituur? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO