Nigella’s pavlova met passievrucht

In haar kookboek Hoe te eten neemt Nigella Lawson liefdevol het recept voor pavlova op, als afsluiting van een dinertje met enigszins kitcherige gerechten, onder het kopje ‘Camp dinner, een beetje maar.’

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
BBC Olive

Kitsch of niet, een smakelijker en makkelijker te bereiden nagerecht waarmee je zoveel bewondering oogst is er niet. We doen het even voor: verwarm de oven tot 180 °C. Klop 4 eiwitten op kamertemperatuur stijf met een snufje zout, en klop daar in drie gelijke delen 250 g kristalsuiker door tot je een glanzende, stijve massa hebt. Spatel daar luchtig 2 tl maïzena, 1 tl wittewijnazijn en een paar druppels vanille-extract door.

Schep het mengsel op een hoop op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Temper de temperatuur onmiddellijk tot 150 °C en bak de meringue in 75 min. Laat afkoelen. Smeer de afgekoelde en omgekeerde meringue in met 300 ml geklopte slagroom en het pulp van 10 passievruchten en serveer.

Lawson waarschuwt je niet te laten verleiden tot het gebruik van ander fruit, maar wij vinden pavlova ook meer dan prima te doen met rabarbermoes of rood fruit zoals bramen, frambozen en rode bessen. Koop het kookboek Hoe te eten van Nigella Lawson hier.

25x feestelijke toetjes >
Grapefruit-yoghurtijs met pavlova en curd >
Retro monchoutaart >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO