Mysterie opgelost! Dit is waarom ananas voor geprik in je mond zorgt

Het is geen allergie. Het is geen levensgevaarlijke aandoening. Het is bromelaïne.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Ha! Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van havermout
Getty Images

En bromelaïne is een enzym dat niet goed verteerd kan worden in je mond. Het resultaat: een kriebelige, prikkelende en soms zelfs brandende tong en gehemelte. Niets om je zorgen over te maken dus.

Tips: zo bewaar je aardbeien > 

Het enzym zit overal in het vruchtvlees, maar is het meest geconcentreerd in het midden van de ananas (daar waar het vruchtvlees wat harder is). Dit kun je dus gewoon wegsnijden, voor dagen waarop je iets minder geprikkeld wil worden.

Waar komen die vieze fruitvliegjes toch vandaan? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO