6x Mexicaanse taco-klassiekers om te proberen

Taco Tuesday!

gerelateerd
25x snel zomerrecept Wat eten we vandaag?
Dol op feta? Dan moet je dit even lezen
6 tips voor de perfecte brownie
Getty Images

Pollo pibil

De langzaam gegaarde kip in deze taco wordt gemarineerd in de rodezadenpasta achiote. Hierdoor krijgt hij een diepe, aardse smaak. Pollo pibil wordt veel gegeten op het schiereiland Yucatan.

4x Mexicaans restaurant Amsterdam: hier eet je de lekkerste taco's! >

Carnitas taco's

Carnitas betekent 'kleine stukjes vlees'. Alles van het varken wordt in het eigen vet gegaard. Deze variant is een mooie mix van culinaire culturen (mediterrane ui en koriander en lokale chili’s en groene tomaten) en wordt traditioneel met pittige salsa verde geserveerd.

Tacos al pastor

Tacos al pastor eet je in Mexico-City. De taco wordt geserveerd met ananas en koriander. De herkenbare shawarma-grill belandde ooit via Midden-Oosterse migranten in Mexico - waar er nu notabene varkensvlees aan geroosterd wordt. 

Zo maak je zelf de lekkerste taco's uit de taquería thuis >

Barbacao birria

Bij barbacao wordt een heel dier ingepakt in bladeren en in de grond gegaard in zijn eigen sappen. Je kiest daarbij zelf welk deel van het dier op je taco belandt. Populair is stoofgerecht birria, vaak gemaakt van geitenvlees. 

Baja vistaco's

Vis is een relatieve nieuwkomer die snel aan populariteit heeft gewonnen. Je kunt denken aan gegrilde garnalen, gestoofde octopus of krab. In Californië zijn baja vistaco’s populair: gefrituurde vis op een tostada, met chipotle-aioli en rodekoolsla.

Oké, de echte zijn zacht, maar zo eet je een harde taco zonder te knoeien >

Poblano taco's

Mexicanen zijn behoorlijke carnivoren, maar hierbij toch één vegataco: met geroosterde poblano’s (milde groene chilipeper) en paddestoelen - in Mexico gebruiken ze een schimmel die op mais groeit. Je serveert 'm met queso fresco of feta.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO