5x ontbijt dat je de avond van te voren kunt klaarmaken

Voor alle anti-ochtend mensen onder ons: als je deze recepten de avond van te voren maakt, kun je een kwartier langer in je bed liggen. Meal preppen heeft zo nog zijn voordeel ook. Winnen!

gerelateerd
Is eten net zo verslavend als drugs?
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Nigella-Lawson-s-Ontbijtbananenbrood-met-kardemom-en-cacaonibs

1. Nigella Lawson's ontbijtbananenbrood met kardemon en cacaonibs

Volgens het recept van Nigella moet je het bananenbrood sowieso een dag laten staan voor je het opeet. Een goed ontbijt voor de volgende dag en de dag daarna en dag daarna, je kunt er wel even mee vooruit. Hét voorbeeld van meal preppen voor een langere tijd.

Ga naar het recept >

Granola-met-geglaceerde-pruimen

2. Granola met geglaceerde pruimen

De granola kun je een maand lang bewaren, dus daar hoef je je niet zoveel zorgen over te maken. De pruimen kun je de ochtend zelf of de dag van te voren even bereiden zodat je ze alleen nog hoeft te serveren met de granola en wat yoghurt of melk. Heb je geen pruimen bij de hand? Je kunt ook makkelijk een andere fruitsoort, zoals bijvoorbeeld appel, gebruiken.

Ga naar het recept >

grapefruit 2
Beeld: Getty Images

3. Go grapefruit: 3 gezonde smoothies

Van buiten een doodgewone citrusvrucht, van binnen een roze schoonheid. Wie niet valt voor zijn mooie looks, gaat wel overstag na het uitproberen van deze grapefruitrecepten. En allemaal makkelijk een dag van te voren te maken. 

Ga naar de recepten >

Smoothiebowl-met-avocado

4. Smoothiebowl met avocado

Een recept van de menukaart van Pluk Amsterdam: de befaamde smoothiebowl met avocado. De smoothie kun je de avond van te voren maken en eventueel de rest van de ingrediënten al te snijden, dan hoef je in de ochtend alleen nog de toppings erop te leggen en te eten natuurlijk. 

Ga naar het recept >

havermout
Beeld: Getty Images

5. Dit zijn de lekkerste variaties met havermout

Recepten met havermout? Met wat geroosterde amandel, vers fruit en een lading chocolade zet jij de lekkerste variaties op tafel. Vooral het ultieme recept voor de anti-ochtendmens. Dat noemen ze een knap staaltje ontbijt voorbereiden.

Ga naar de recepten >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO