Waar je op moet letten bij het kopen van knoflook

Die uitgedroogde tenen willen we niet meer zien.

gerelateerd
Een ei hoort erbij!
Op deze boodschappen kun je besparen
Applaus voor de ui, want wat zouden we zonder moeten?
Vegetariërs opgelet: de lekkerste vegaburger maak je zo
Getty Images

We maken allemaal weleens mee. Je komt thuis met een volle boodschappentas. Zin in het gerecht wat je net hebt bedacht, wat toevallig helemaal vol zit met knoflooktenen. Als goede huisvrouw of –man begin je vol enthousiasme aan het eten. Zijn de knoflooktenen die je net aangeschaft hebt uitgedroogd...

Dat willen we natuurlijk gewoon voorkomen. En dat kan, heel makkelijk zelfs, door op deze twee punten te letten.

Dit doet knoflook met mannen >

SQUEEZE IT BABY
Terug in de supermarkt. In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je voor een harde bol knoflook gaat. Wanneer de knoflook al iets ouder is, wordt de schil broos en de teentjes zelf worden wat kleiner en zacht. De kwaliteit van de knoflook kun je controleren door in de bollen te knijpen. Geven ze mee? Dan moet je ze laten liggen. Want die slappe hap kunnen we niet gebruiken.  

GROENE UITLOPER
Let ook op bij het kopen van knoflook dat er geen groen steeltje tevoorschijn komt. Dit betekent dat de knoflook zijn beste tijd heeft gehad. Deze groene uitlopers geven namelijk een indicatie van hoe oud de knoflook is. Hiermee wil de knoflook zichzelf weer opnieuw laten groeien. Of je die uitloper zelf kunt eten? Dat lees je hier.

Hoelang blijft knoflook goed? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO