Dit blikvoer zou je altijd op voorraad moeten hebben

Zodat je altijd iets te eten in huis hebt.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: december
Dit is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten
Van fastfood word je chagrijnig, aldus de wetenschap
Dit is het kerstmenu van 2018
Getty Images

Er is weinig vervelender dan de deur niet meer uit willen maar met een lege koelkast zitten. De volgende stap tegen een brullende maag is de voorraadkast, maar of daar veel soeps in staat? Nou, wel als je daar vanaf nu een stapel kikkererwten in blik parkeert. Vullend, proteïnerijk en veelzijdig, ofwel: je redder in hongersnood. Laat ons verklaren.

Op deze boodschappen kun je makkelijk besparen >

Hummus

Wie een blender heeft en een blik kikkererwten, heeft hummus. Je hebt er in principe niet eens tahini bij nodig. Een flinke scheut olijfolie, een kneep van een citroen en één of twee tenen knoflook dan weer wel, maar ook dat zijn voorraadkastklassiekers. En heb je nog meer ingrediënten bij de hand, dan zit je al helemaal gebakken met dit recept voor hummus. Alles de blender in en je hebt een dip waar de supermarktvariant niet aan kan tippen.

Deze variant van hummus ken je vast nog niet >

Snack

Geloof het of niet, maar kikkererwten zijn een perfecte vervanger voor je zak chips. Laat het blik uitlekken, verspreid de droge kikkererwten over een bakplaat en besprenkel met wat olie. Ongeveer een halfuurtje op 190 graden de oven in et voilà: knapperige, geroosterde kikkererwten die je naar smaak nog wat op kunt fleuren met kruiden. En doe dat alsjeblieft, want deze houd je er gegarandeerd in.

7x recept met kikkererwten >

Soep

Saai soepje? Niet met je blik wonder-, eh, kikkererwten in de buurt. Net zoals wanneer je aardappel of granen toevoegt aan de basis van een soep, maken gepureerde kikkererwten je groentesoep zacht en romig. Ze zijn zelfs een hele goede optie: kikkererwten zorgen meteen voor een gezonde dosis proteïne en zijn glutenvrij.

Aquafaba

We horen je denken, wát is aquafaba? Nou, dat is dus het perfecte ingrediënt voor veganisten die van zoetigheid houden. Check deze vegan hack maar eens.

Nog meer hacks om ongeveer élk recept vegan te maken >

Bron: Delish

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO