Waarom een hamburger dus wel goed is als katervoedsel

Een voedingsexpert spreekt...

gerelateerd
Lobster roll: tijd voor een decadent broodje kreeft
3x trucs voor de meest krokante bacon
Dit fastfood bevat je dagelijkse behoefte aan calorieën
7 trucs om gezonder uit eten te gaan
Getty Images

Het kerstfeest zit erop, Oud en Nieuw komt eraan. Grote kans dat het afgelopen dagen nét iets te gezellig was, gepaard ging met nét iets teveel alcoholische versnaperingen en dat je daarna in bed lag met een bonkend hoofd, Netflix en cravings naar ongezond eten en frisdrank. En over dat laatste hebben onze collega's van ELLE een leuk nieuwtje voor je. 

Hier eet je dit jaar de lekkerste oliebollen van het land >

VET!
Hoewel je waarschijnlijk dacht dat vet eten het slechtste der slechtste was wat je op een brakke dag kon doen, is er nu een uitspraak van een expert die het tegendeel stelt. Een uitspraak waar we heel erg blij van worden, want vanaf nu hoeven we ons niet meer schuldig te voelen om de hoeveelheid calorieën die we in een katerdag naar binnenwerken. Voedingsdeskundige Geeta Sidhu-Robb heeft zojuist namelijk toestemming gegeven om je te vergrijpen aan je grootste guilty pleasure: hamburgers.

EEN HEEL MENU
De Britse dieet- en eetspecialist vertelde Business Insider wat je precies moet eten de dag na een drankje te veel. Verrassend genoeg vertelde ze dat een hamburger en frietjes van zoete aardappel de beste optie zijn qua avondeten. Geeta, je bent de held van de dag.

Nog meer katertips >

VOEDINGSSTOFFEN
Geeta beweert namelijk dat de eiwitten in de hamburger je moeten helpen om je bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen, en dat je ook je dosis ijzer uit het vlees van burger haalt. Maar helaas, zoals dat bij alles gaat, moeten er ook bij deze bevinding een aantal kanttekeningen worden gemaakt.

Zo zegt ze dat kaas op de burger beter vermeden kan worden, en dat de frietjes van zoete aardappel gebakken moeten zijn, niet gefrituurd. Waarom zoete-aardappelfrietjes? Ze bevatten veel vezels en vitamine B, en ook dat is goed voor je bloedsuikerspiegel. Geeta zegt ook dat je alleen 's avonds een hamburger kunt eten als je de rest van de dag gewoon gezond hebt gegeten (ze noemt bijvoorbeeld ook een sushilunch, waar wij ook geen enkel bezwaar tegen hebben).

Tevens voegt ze toe dat je bij de maaltijd wel twee glazen water moet drinken om alles in balans te houden. Wij weten wel wat we morgen doen. 

Bron: ELLE

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO