Waarom het belangrijk is om je avocado áltijd te wassen

Iedereen knijpt in de avocado die jij dus mee naar huis neemt. Eigenlijk is dat best vies. 

gerelateerd
Recept! 10x feestelijke glutenvrije voorgerechten
Deze 7 voedingsstoffen verhogen je productiviteit
Ha! Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van havermout
Seizoenskalender groenten & fruit: december
Getty Images

We leven in een wereld omringd door avocado’s. Je kunt er gewoon niet meer omheen. Dat het belangrijk is om je avocado goed te wassen voordat je hem opeet wisten wij al die tijd alleen nog niet. Maar dat gaan we vanaf nu zeker doen.

Probeer deze 5 bijzondere gerechten met avocado >

Groente en fruit

Bij groente of fruit waarvan je de schil opeet, zijn we gewend om die eerst te wassen. Maar fruit waarvan we de schil er eerst afhalen voordat we het eten, laten we meestal voor wat het is. Want ja, verwijder je de schil, dan gaan die bacteriën toch ook direct mee? Nee, hier gaat het dus fout.

Bacteriën

Vooral bij avocado’s is het gebruikelijk dat er in wordt geknepen om te voelen of ze al rijp zijn. Niet alleen jij, maar tientallen andere mensen hebben die avocado in hun handen gehad. Lekker fris dus, zo'n bacteriën-broedplaats. 

Dit is het maximum avocado's dat je per week mag eten >

Verspreiden

Maar als je dat ding opeet, haal je de schil er toch gewoon af? Ja, maar daarbij gebruik je dus je handen. Diezelfde handen die vervolgens de avocado over je salade heen verdelen. Daarnaast raak je met het mes eerst de buitenkant, voordat je tot de kern van de vrucht komt. Zo sleep je al die bacillen dus lekker door het eetbare deel van je avocado heen.

Wassen

Wil je deze viezigheid voorkomen? Dan raden wij aan om je avocado voor gebruik, even te wassen. Dit kun je het beste doen door het fruit voorzichtig te schrobben onder een warme kraan. 

4 tips voor de perfecte avocado >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO