De perfecte tosti bakken doe je zo

Want je kunt 'm perfectioneren, écht waar. En dat wordt wetenschappelijk ondersteund.

gerelateerd
Waarom boter altijd op kamertemperatuur moet zijn bij baksels
15x Koningsdag! Alles is oranje
Tip! Dit is wat je het beste kan eten als je 'hangry' bent
9x een bijzonder ontbijt op bed voor Moederdag
Getty Images - de perfecte tosti

WETENSCHAP
Neem niet zomaar een kaas maar wees selectief. Waar je op moet letten is de hoeveelheid calcium en pH-waarde. Calcium bindt alle ingrediënten in de kaas en de zogenoemde pH-waarde zorgt er juist voor dat de kaas smeuïg wordt en makkelijk verhit kan worden.

De pH-waarde geeft aan hoe zuur of basisch een waterige oplossing is. Producten met een pH-waarde onder de 7, zoals kaas en azijn, zijn zuur. Producten met een pH-waarde boven de 7 zijn basisch (bijvoorbeeld soda). Een pH-waarde van 7 is neutraal: niet zuur, niet basisch (bijvoorbeeld water en eieren). 

Kaas heeft dus een pH-waarde van 5, maar die kan variëren op de decimaal. De beste pH-waarde voor de perfecte tosti-kaas ligt tussen 5.3 en 5.5.

13x tosti, maar dan anders >

WELKE KAAS?
Kazen met de perfecte pH-waarde voor een tosti zijn bijvoorbeeld jonge of extra belegen kaas. Die smelten lekker. Gruyere en manchego ook. De laatste twee hebben een wat sterkere smaak.

TOSTI MET STERKE SMAAK
Wil je liever een kaas gebruiken met een sterkere, zuurdere smaak en een lagere pH-waarde? Leg die dan tussen kaas die wel een goede pH-waarde heeft en er dus omheen smelt.

Heeft het eten van tosti's invloed op je seksleven? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO