Wat eten we vandaag? Ei!

Een compleet dagmenu met één terugkerend ingrediënt: ei.

gerelateerd
Waar of niet waar? Kaas na de maaltijd is goed voor je gebit
We ontdekten dé nieuwe manier om frietjes te maken
Zo maak je van elke groente rijst
Zo maak je écht Surinaamse pindasoep
Getty Images

Wie niet bang is om stevig te ontbijten, moet çılbır eens proberen. Het Turkse gerecht bestaat uit gepocheerde eieren met yoghurt en pittige botersaus. Erbij: een geroosterd brood, om mee te dopen. Je vindt het recept op Sesu Chops.

cilbir12

 

Lunch: zuurdesembrood gevuld met ei, gruyère en pancetta. Je vindt het recept op Spoon Fork Bacon.

baked-egg-boat-800x1200

 

Tussendoor! Deze hash browns vormen een bakje voor het ei. Serveren met avocado. Je vindt het recept op The Cooking Jar.

hash-brown-eggs-nests-with-avocado-1

 

Budgetkoken op z’n best. Men neme bonen, eieren en tomatensaus en maakt Shakshuka. Je vindt het recept op Uit Paulines Keuken.  

eipannetje2

 

Zoet dessert! Meringue met gesmolten chocolade. Je vindt het recept op Bakers Royale.

Chocolate-Swirl-Meringue-by-Bakers-Royale

 

Alles wat je wilt weten over ei >
Recept! Het ultieme ei >
De pefecte omelet maak je zo >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO