Coquilles bakken of grillen doe je zo

Wil je coquilles grillen, bakken of zelfs barbecueën? Goed idee. Chef-kok Jeroen Raes deelt hoe je het best coquilles klaarmaakt.

gerelateerd
Pronkstukken: 15 braadrecepten
Is verse vis écht beter dan diepvriesvis?
Zo kun je zelf pasta maken zonder pastamachine
Getty Images

Coquille seizoen

Het seizoen voor coquilles loopt van september tot maart. Het allerbeste moment om ze te eten is van januari tot maart. Maar voor Kerst maken we een uitzondering.

Dit is onze seizoenskalender voor groente en fruit >

Coquilles bakken of grillen

Chef-kok Jeroen Raes van visrestaurant O in Maastricht: 'Coquilles mogen niet te gaar worden, want dan worden ze taai. Grillen is dus makkelijker. De truc is licht met olie ingesmeerde coquilles heel even op een loeihete grillpan te leggen, zodat ze mooie streepjes krijgen. Bestrooi eventueel met peper, zout, kruiden, twee druppels citroen en leg ze nog 3 min op 180°C in de oven.'

Coquilles op de barbecue

Chef-kok Jeroen Raes leek het ingewikkeld om de coquilles te barbecueën. Al zou een aluminiumpakketje met dragon, peterselie, venkel, wortel, olijfolie en peper en zout wel een optie zijn. Voor als je een bbq-maal op de planning hebt. 

15x recepten met coquilles >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO