6x redenen waarom chocolade méga goed voor je is

Omdat iedereen er dol op is: een ode aan de romige bruine blokken die smelten in je mond. Want echt, chocolade is hartstikke goed voor je. Maar neem het wel met een korrel zout.

gerelateerd
Tips 'n tricks: snijden op z'n snelst
10x recepten voor een stevig ontbijt
Een ei hoort erbij!
Op deze boodschappen kun je besparen
Getty Images

1. CHOLESTEROL
In chocolade zit lecithine, een stof die je cholesterolgehalte verlaagt. En da’s goed voor de bloedvaten. Vergeet boter met verlagend cholesterol, neem ’s ochtends een chocolade-ei en je kunt er de hele dag tegenaan.

Deze chocoladetaart met verse frambozen is hemels >

2. ANTIOXIDANT
Polifenolen in cacao werken ontstekingsremmend. Er zitten veel antioxidanten in, meer nog dan in granaatappel en cranberry’s. Moet je wel pure chocolade nemen, daar zit ’t meeste in.

Ken je deze nieuwe Tony Chocelonely smaken al? >

3. HART
Symbolisch verzacht chocolade de pijn bij een gebroken hart. Maar het werkt (door de flavonoïden) ook écht beschermend tegen hart- en vaatziektes. Wij nemen nog een stuk.

4. BLIJ
Chocolade maakt endorfine aan. Dat stofje onderdrukt de pijn en zorgt voor een blij gevoel. Dus als je in de put zit: neem een blok chocola. Ben je er hopelijk zo weer bovenop.

Of maak deze brownie met pindakaas >

5. MAGNESIUM
Cacao zit boordevol magnesium. Dat bevordert de stofwisseling, is goed voor de spieren en de botopbouw.

Zo geef je je stofwisseling een boost >

6. VERLIEFD
Fenylethylamine is een stof die je aanmaakt als je verliefd bent. En laat die stof nou ook in chocola zitten. All you need is love, or more chocolate dus. 

Ben je een chocoholic? Dan wil je deze 25 recepten écht proberen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO