Ooit schimmel van je brood gesneden?

Na vandaag doe je dit nooit meer.

gerelateerd
Pasta maken: welke pastasoort gebruik je wanneer?
Perfecte garnalen bakken doe je zo
Ho! Stop met het weggooien van je bananenschil
Zijn snacks en friet uit de oven gezonder dan uit de frituur?
Getty Images

Je pakt een broodje, ziet een schimmelplekje en je wilt het in de prullenbak mieteren. Tot je vader roept: ‘Niets aan de hand! Gewoon dat stukje eraf snijden!’ Je vader had het mis. Na vandaag doe je dat nóóit meer.

'We raden eigenlijk niet aan om schimmel van brood af te snijden' zegt Marianne Gravely, een senior technical information specialist bij het United States Department of Agriculture tegen NPR. 'Bij zacht eten, is het heel gemakkelijk voor de wortels (van de schimmel) of de tentakels of welk creepy woord je ook maar wilt gebruiken, om (dieper in je eten) te penetreren.'

Kort gezegd: de schimmel gaat verder dan jij met het blote oog kan zien. Goed, dat klinkt wel een beetje vies..

Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten >

WANNEER IS HET WEL 'VEILIG'?
Er is gelukkig wel wat speelruimte als het gaat om brood dat voorgesneden in een zak zit, volgens Gravely. Als je ziet dat het kapje van een brood schoon is (aan de binnenkant en de buitenkant), is het veilig om te houden. Maar als je twijfelt, kun je het toch maar beter aan de eendjes voeren.

'Schimmel kan makkelijk van het ene broodje naar het andere gaan,' zegt Gravely tegen NPR. 'Ik snap dat mensen niet graag eten willen verspillen of weinig geld hebben. Maar in dit geval is het echt beter om nieuw brood te kopen.'

Deze bar heeft meer dan 1000 gins

NIET ALLEEN BROOD
En het gaat niet alleen om brood. Ook jam, zacht fruit en lunchvlees kun je helaas beter weggooien als je schimmel ziet.

Gelukkig is er ook goed nieuws! Bij harder eten zoals salami, wortels en harde kaas kun je wel gewoon om de schimmel heen snijden, aangezien het niet zo snel kan verspreiden door het hardere oppervlak. En om het helemaal zeker te weten: Gravely raad aan om zeker twee centimeter om de schimmel heen te snijden.

Weer wat geleerd!

5 healthy foods die eigenlijk niet zo gezond zijn >

Bron: Cosmopolitan

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO