Onze favoriete trend van het jaar: bloemkoolrijst

Fried rice is ontzettend populair, van Azië tot aan hier. De ultieme tip? De rijst van gisteren werkt het best. Maar ook rijst gemaakt van bloemkool is niet mis. We hebben een recept!

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Ha! Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van havermout
Getty Images

Nog meer bloemkool inspiratie vind je hier >

WAAROM BLOEMKOOLRIJST?
Dat je met bloemkool eindeloos kan variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems. Maar mocht je geen gewone rijst blieven, dan vervang je het met gemalen bloemkool. Simpel! Het enige nadeel? Je kan er winderig van worden, want zo gaat dat met koolsoorten.

Dit is wat er gebeurt als je veel boerenkool eet >

HOE MAAK JE BASIS BLOEMKOOLRIJST?

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 el olie (bijv. kokos-, sla-, zonnebloem- of arachideolie)
zout en peper 

Snijd de bloemkool in stukjes en was ‘m goed. Maak de bloemkool droog en stop ‘m in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt. Bak de bloemkoolrijst met wat olie ongeveer 15 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Fruit een uitje en knoflook voor je de bloemkoolrijst in de wok bakt. Dit geeft je ‘rijst’ extra smaak. Of voeg specerijen toe. Rooster bijvoorbeeld cayennepoeder en komijnpoeder in de wok en als laatst je bloemkoolrijst.

Aan de slag! 7 lekkere recepten met bloemkoolrijst >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO