6x dingen die pittig eten makkelijk maken

Drink jij meteen water als iets heel pittig is? Ho, stop! Dat maakt het alleen maar erger. Hier 6 tips die wél helpen.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Getty Images

De stof in pepers die het branderige gevoel in je mond veroorzaakt is capsaïcine. Deze stof is door de plant uitgevonden zodat hij niet op wordt gegeten, maar veel mensen trekken zich daar niets van aan. Soms ben je iets té gulzig geweest staat je mond in vuur en vlam. Capsaïcine lost niet op in water, maar wat werkt wel?

Zetmeel

Eet aardappelen, rijst, pasta, brood en andere producten met veel zetmeel. Het zetmeel zorgt voor een laag op je tong waardoor je minder pijn hebt. Wordt er daarom bijna altijd rijst bij curry geserveerd? Wij weten het niet, maar hebben wel een lekker curryrecept voor je in de aanbieding >

Zuivel

Zuivelproducten als melk, kaas, yoghurt, ijs en boter zorgen voor de afbraak van capsaïcine. Dus probeer yoghurt met munt – of een ander sussend sausje >

Suiker

Suiker breekt de capsaïcine niet af, maar zorgt voor de afleiding van je zintuigen. Als je niets beters bij de hand hebt kun je je tong met een laag suiker bedekken en het daarna weer uitspugen. Of gewoon doorslikken, als je dat lekker vindt.

Kroepoek

Capsaïcine is vet en lost dus goed op in vette kroepoek. En het past waarschijnlijk ook nog goed bij het gerecht.

Zuur

Ook citroen, limoen en sinaasappel helpen om het pittige gevoel teniet te doen. En met deze tip haal je meer sap uit je citroen >

Chocolade

Het hoge vetgehalte in pure chocola zorgt ervoor dat de capsaïcine verdwijnt. Dus chocolade als toetje is een goed alternatief. Bovendien ben je als chocoladeliefhebber ook nog een fijn mens >

Bron: Women's health
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO