Het beste recept voor flammkuchen met spek & ui

Serveert een restaurant ons iets bijzonders, dan stappen we meteen de keuken in voor het recept. Omdat we brutaal zijn.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: december
Dit is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten
Van fastfood word je chagrijnig, aldus de wetenschap
Dit is het kerstmenu van 2018

Hotelrestaurants: óf het eten is er waanzinnig goed (en prijzig) óf ze bakken er niet veel van. Het zijn twee uitersten. Een gezellige, betaalbare en lekkere middenweg vind je in Nederland niet snel. The Lobby Restaurant, onderdeel van het Amsterdamse Hotel V, is daarop een fantastische uitzondering. Tijdens een etentje met de hele redactie aten we deze Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, een traditioneel pizza-achtig gerecht uit de Elzas.

The Lobby Restaurant, Nes 49, Amsterdam.

RECEPT FLAMMKUCHEN MET SPEK, UI, GRUYÈRE EN PETERSELIE
makkelijk| snack | vlees | 4 personen | 30 min bereidingstijd + 1 uur rijzen
Voor de bodem
bloem 325 g
droge gist 1 zakje
olijfolie 15 ml
Voor de topping
crème fraîche 8 el
gerookt boerenspek 150 g, in
dunne plakjes
ui 1, in dunne ringen
gruyère 200 g, geraspt
peterselie 1 bosje, fijngehakt
Extra: deegroller, bakpapier

BEREIDING
Meng voor het deeg de bloem met de gist, 190 g water, 5 g zout en de olie. Kneed 5-7 min. Laat het deeg een uur rusten onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven tot 240ºC. Rol het deeg met een deegroller heel dun uit op bakpapier. Snij het in vier gelijke stukken. Verdeel op elk stuk 2 el crème fraîche en bestrooi met versgemalen peper. Beleg het deeg met de plakjes spek, de uienringen en de geraspte gruyère. Zet de Flammkuchen ca 10 min in de oven. Strooi de fijngehakte peterselie erover voordat je ze serveert.

Alles wat je weten moet over tarte flambée >
25 hartige taarten om uit te kiezen >
Een haute dog maak je zo >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO