In 5 stappen:
driekoningentaart

Op 6 januari vieren onze zuiderburen Driekoningen. Met een taart met daarin een verrassing: de fève. Wie ’m vindt – pas op dat je er geen kroon op breekt! – mag zich een hele dag koning(in) noemen.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
1 / 1

Recept driekoningentaart

Na > Voor 6-8 personen > 20 min Bereidingstijd (+ 20 min oventijd)

INGREDIËNTEN
3 eieren
125 g witte basterdsuiker
125 g amandelmeel of gepelde 
amandelen
125 g roomboter, op 
kamertemperatuur
1 el rum
(evt) amandelextract
2 kant-en-klare rollen bladerdeeg of 10 plakjes roomboterbladerdeeg 

Extra: bakpapier, 1 fève

BEREIDING 
1. Verwarm de oven voor op 180°c, breek 2 eieren boven een kommetje en klop ze los met een vork. 
2. Meng in een kom met een lepel de suiker, een mespunt zout en het amandelmeel door de zachte boter. Voeg het los geklopte ei, de rum en eventueel 2 druppels amandelextract toe. Meng alles tot een egale crème.
3. Bekleed een bakplaat met een bevochtigd stuk bakpapier en leg er een deegplak op. Strijk de amandelcrème erover uit, maar laat een rand van 1 cm vrij. Druk de fève in de amandelvulling.
4. Kwast wat water over de buitenste deegrand en dek de vulling af met de tweede deeglap. Duw met een duim de deeglappen langs de rand stevig op elkaar. Klop het derde ei los en bestrijk het deeg hiermee.
5. Maak met een mes een gaatje of sneetje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen. Kerf ook enkele cirkels in het deeg. Schuif de taart nu de oven in en bak in 20 tot 25 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Uitdaging! Maak zelf croissants >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO