Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten

We kunnen er niet vaak genoeg aan herinnerd worden. Onze zussen van ELLE hebben op een rij gezet waarom pure chocolade ook alweer zo goed voor je is.

gerelateerd
8 regionale Italiaanse pasta's waarvoor je wilt omrijden
25x snel zomerrecept Wat eten we vandaag?
6x Mexicaanse taco-klassiekers om te proberen
Dol op feta? Dan moet je dit even lezen

Je weet het natuurlijk allang: pure chocolade is een stuk gezonder dan de melkvariant, en heeft zelfs gezondheidsvoordelen. 

Onderzoek

Sterker nog: uit deze studie blijkt dat het ook je sportprestaties een boost kan geven. In het  onderzoek at de ene helft van de groep twee weken lang pure chocolade, terwijl de andere helft witte chocolade kreeg. Nadat ze getest waren op hun prestaties, wisselden ze: nu at de ene helft witte chocolade en de andere helft pure chocolade.

Uitkomst

Wat bleek: zij die pure chocolade aten, gebruikten tijdens hun work-out minder zuurstof, waardoor ze het ook langer volhielden. Goed nieuws is dat de studie werd gedaan met deelnemers die een 'normaal' sportniveau hebben; het waren geen topsporters, maar ook geen mensen die nooit sporten. Kortom, waarschijnlijk net als jij, waardoor pure chocolade heel waarschijnlijk hetzelfde effect gaat hebben.

Op een rij dus nog maar een keer, waar pure chocolade (liefst met minstens 70% cacao) allemaal goed voor is.

1. De gezondheid van je hart en bloedvaten

 toont aan dat een blokje pure chocolade per dag je bloeddruk op peil houdt en het risico op een hartaanval met 39% (!) verkleint. Dat komt door de flavonoïden die in pure chocolade zitten, die weer goed zijn voor de elasticiteit van je bloedvaten.
 bij meer dan 31.000 de gezondheid van het hart, in een periode van negen (!) jaar, en wat bleek: het consumeren van pure chocolade, samen met een gebalanceerd sport- en eetritme, verlaagde het risico op een hartkwaal met 30%.

Deze studie vond nog iets moois aan pure chocolade: het verlaagt je 'slechte' cholesterol in je bloed en verhoogt je 'goede' cholesterol in je bloed, wat het risico op hart- en vaatziekten ook verkleint.

2. Het verbetert je seksleven

Deze studie laat zien dat het eten van chocola je lust en zin in seks kan verhogen - maar daar was je vast al achter. Vrouwen die minstens een blokje pure chocolade per dag eten, hadden een hoger libido en functioneerden seksueel gezien over het algemeen beter dan zij die geen chocola aten. 

3. Het is goed tegen de zon

Ja, echt. Goed, alleen chocola is niet genoeg, maar als het straks weer zomer wordt en er zonnebrand wordt gesmeerd, kan chocola weleens heel erg helpen. De flavonoïden in chocola zijn een soort hulpjes van je zonnebrand, laat deze studie zien.

4. Het kan je helpen bij gewichtsverlies

Het klinkt tegenstrijdig, chocola eten om gewicht te verliezen, maar pure chocolade kan je helpen on track te blijven. Dat is de conclusie van deze studie, die stelt dat pure chocolade vullender is dan melkchocolade en je daarom beter van cravings afhelpt.

5. Het verlaagt stress

Als we stress hebben, maken we veel van de stof cortisol aan - een stofje dat ook wordt aangemaakt als er weinig glucose in ons bloed zit. Deze Zwitserse studie toonde aan dat het metabolische effect van het eten van pure chocolade... minder cortisol is, en minder stress.

En als iemand iets weet van chocola, dan zijn het de Zwitsers wel, non?

Bron: ELLE.nl

Dit is waarom chocoladeliefhebbers zulke fijne mensen zijn >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO