Viva l'Italia! De week van de Italiaanse Gastronomie komt eraan

En de settimana della cucina Italiana trapten wij af bij Roberto’s Amsterdam, met heel veel witte truffel én vintage Barolo’s. 

gerelateerd
De inschrijvingen voor Kookclub van het jaar 2019 zijn geopend!
De tweede editie van Dinner at the Parc staat voor de deur
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Getty Images

Volgende week vindt de tweede editie van de week van de Italiaanse Gastronomie, ofwel de settimana della cucina Italiana plaats. Van 20 tot en met 26 november kun je bij negentien Italiaanse restaurants door het hele land terecht voor een drie- of viergangenmenu, bomvol Italiaanse ingrediënten en traditie.

Liever de Franse keuken? Bij The Park eet je nu een ode aan Escoffier >

ROBERTO’S AMSTERDAM
Wij mochten alvast voorproeven bij Roberto’s in het Hilton Hotel, waar we het viergangenmenu voorgeschoteld kregen. En daar doen ze er niet zomaar een: sous-chef Dario Spiga van Roberto’s bezocht sterrenchef Pasquale Laera in Italië, waarmee hij samen het menu creëerde – een ode aan de regio Piemonte.

Deze restaurants hebben een Bib Gourmand voor 2018 verdiend >

TARTUFO BIANCO E BAROLO
De hoofdrol bij Roberto’s is de komende week weggelegd voor de witte truffel uit Alba en de bijzondere barolowijnen uit de regio, van de nebbiolodruif. De de kostbare witte truffel is echter wel optioneel en tegen een meerprijs van € 14 de gram, evenals een wijnarrangement. Verder is het menu opgebouwd rondom regionale herfstproducten, pasta en vlees of zeevruchten. Met het witte goud werd in ons geval niet zuinig omgegaan: de truffel belandde van voor- tot nagerecht op het bord. En witte truffel met witte chocolade, dat is lekkerder dan je denkt.

18x de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam >

DEELNEMENDE RESTAURANTS
De resterende achttien restaurants, waarvan vele erkend met het keurmerk Marchio dell’Ospitalità Italiana, liggen verspreid door heel het land. Zo kun je in Amsterdam terecht bij Al Bàcaro, Pianeta Terra en Segugio. In Den Haag doen de restaurants Bacco Perbacco, Da Braccini, Gran Sasso en Vino e Cucina mee en in Haarlem La Forca en Napoli. Verder kun je nog terecht bij Momenti by Primo Piano in Brielle, Cucina Italiana in Deventer, Da Claudio in Huissen, Pani e Tulpani in Lisse, Pasta e Fagioli in Nijmegen, La Maremma in Ridderkerk, Due Tonino in Rotterdam, Schatull in Vaals en bij Casa Italia in Venlo.

In Frankrijk opent wel een heel vreemd restaurant... >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO