Sterrenchefs koken Escoffier bij The Park – Inspired by Erik van Loo

Gek op de Franse keuken? Dan moet je volgende week hier zijn.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Eh..? Bij deze nieuwe pop-up G&T bar betaal je met heel rare valuta
Cursus Foodjournalistiek Fontys x ELLE Eten: Leer van de besten!

Auguste Escoffier wordt ook wel gezien als de grondlegger van de Franse keuken. Zijn indrukwekkende boekwerk aan recepten, Le guide Culinaire, omvat vijfduizend Franse klassiekers. Of je ‘m nu wel of niet kent, wie dol is op la cuisine française, zou volgende week écht even een retour Rotterdam moeten doen.

Ga je daarna lekker hier cocktails drinken >

HISTORISCH MENU
Bij The Park – Inspired by Erik van Loo, koken die week namelijk zes Nederlandse topchefs deze klassiekers van Escoffier. Elke chef koos voor het menu zijn favoriete Escoffiergerecht uit voor in het historische menu, dat van 13 tot en met 23 november te verkrijgen is in het restaurant van het Bilderberg hotel in Rotterdam.

The Park heeft trouwens ook een BIB Gourmand 2018 gewonnen >

DE CHEFS
Wie er achter de pannen staan? Erik van Loo (Parkheuvel **), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma *), Patrick Kessler (De Kersentuin), Tonny Berentsen (De Kromme Dissel *) en Stefan van Sprang (Aan de Poel **). Dat betekent dus in één avond – of middag –, zes Michelinsterren op je bord. Wij hebben afgelopen week al even voorgeproefd, en verzekeren je: dat is net zo lekker en bijzonder als het klinkt.

> The Park – Inspired by Erik van Loo, Westersingel 70, Rotterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO