Schrijf je nu in voor 4 culinaire schrijfcursussen van ELLE Eten X Editio

Culinair leren schrijven als professional? Of tikken over foodtrends? Schrijven over wijn, of liever zelfs je eigen kookboek? Dan zit je hier goed.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Eh..? Bij deze nieuwe pop-up G&T bar betaal je met heel rare valuta
Cursus Foodjournalistiek Fontys x ELLE Eten: Leer van de besten!
Getty Images

Samen met editio hebben we vier schrijfcursussen opgezet met betrekking tot koken én schrijven. Alle vier compleet anders, alle vier even leuk. Het aanbod?

Heb jij een kookclub? Dan moet je dit even lezen >

WIJNSCHRIJVEN
Hou je van wijn en vind je het leuk om over wijn te lezen? Droom je er wel eens van om zelf over wijn te schrijven? Dan is dit de cursus voor jou. Een cursus wijnschrijven begeleid door de Grote Hamersma zelf.

Waar gaat het om als je over wijn wilt schrijven? Hoe vergaar je kennis over wijn? Welke informatie moet je geven, en welke geef je niet? Voor wie schrijf je: voor leken of kenners? En wat is het doel van je beschrijving? En last but not least, hoe ontwikkel jij je eigen schrijfstem? Dit alles leer je in deze cursus van vier weken, die je eindigt met je zelfgeschreven wijnrecensie.

> Wanneer? Vanaf 15 november 2017
> Hoe lang? De cursus duurt vier weken.
> Kost dat? €335 (inclusief btw) | €276,86 (exclusief btw)
> Inschrijven

Tip! Ontdek de Indische buurt in Amsterdam tijdens deze foodtour >

KOOKBOEK MAKEN OM UIT TE GEVEN

Een cursus voor iedereen die rondloopt met de droom van het uitbrengen van een eigen kookboek. Iets wat je van kookboekenexpert en cursusleider Jonah Freud uitstekend kunt leren.

Freud is auteur van 18 kookboeken, eigenaresse van De Kookboekhandel in Amsterdam en zelf uitgever van kookboeken. Je leert van haar dus niet alleen hoe je je recepten het beste op papier zet en hoe je je kookboek vormgeeft, maar ook hoe dat kookboek verder komt dan familie en vrienden en hoe het in de boekhandel belandt. 

> Wanneer? Vanaf 15 november 2017
> Hoe lang? De cursus duurt vier weken.
> Kost dat?  €335 (inclusief btw) | €276,86 (exclusief btw)
> Inschrijven 

Alle foodfestivals en events van deze maand op een rijtje >

DE ZIN EN ONZIN VAN FOODTRENDS
Wil jij als foodie echt en kritisch leren schrijven over foodtrends en de zin en onzin van alle hypes, dan is dit de cursus die je moet volgen. Wat eet ons nou eigenlijk? Door de meester in dit genre: Meneerwateetons.

Gojibessen, hennepzaad, boerenkool, himalayazout, omega 6 en 3, detox, kokosbloesemsuiker en vezels - elke maand lees je weer over een nieuwe hype. Hoe blijf je als (geïnteresseerd) journalist of blogger kritisch? In deze vierweekse cursus leer je de basis van kritische culinaire onderzoeksjournalistiek. Het doel is om jou als culinair schrijver een sceptische en wetenschappelijke blik te laten ontwikkelen. Je gereedschapskist te vergroten zodat je niet alleen weet of je nu glutenvrij moet eten, maar ook toekomstige foodtrends en -claims kunt beoordelen.

> Wanneer? Vanaf 10 januari 2018
> Hoe lang? De cursus duurt vier weken.
> Kost dat?  €335 (inclusief btw) | €276,86 (exclusief btw)
> Inschrijven

COMMUNICATIE VOOR FOODPROFESSIONALS
Wil jij als ondernemer in de horeca leren hoe je je zaak beter kunt promoten, dan is dit jouw cursus. Door ELLE Etens eigen: hoofdredacteur Klaartje Scheepers.

In een restaurant speelt alles en iedereen mee in de communicatie. De service, de sfeer, de prijs-kwaliteitsverhouding van het eten of drinken en de marketing. In deze cursus richten we ons tot de communicatie van alle middelen die je kunt inzetten om je zaak te promoten. Van je website tot aan de menukaart en alles wat daarmee samenhangt. We leren je dus hoe je je boodschap naar de klanten helderder en beter kunt formuleren. Je rondt de cursus af met het communicatieplan van je eigen zaak

> Wanneer? Vanaf 10 januari 2018
> Hoe lang? De cursus duurt vier weken.
> Kost dat?  €335 (inclusief btw) | €276,86 (exclusief btw)
> Inschrijven

Pssst... Mocht je zelf ideeën hebben voor de invulling of het onderwerp van een schrijfcursus, laat het ons dan vooral weten. Het overzicht van alle huidige cursussen vind je hier.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO