Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps

Proef de keuken van tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre in Amsterdam.

gerelateerd
De tweede editie van Dinner at the Parc staat voor de deur
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Eh..? Bij deze nieuwe pop-up G&T bar betaal je met heel rare valuta
Fotografie: Pieter D'Hoop

Makkelijker kunnen ze het je niet maken: onze zuiderbuurman Sang Hoon Degeimbre zet dit weekend voet in Amsterdamse keuken. Bij RIJKS is van 12 tot 14 januari het werk van de chef van L’air du Temps te bewonderen en te proeven.

Check ook onze foodagenda voor alle foodevents en -festivals voor 2018

L’AIR DU TEMPS
Je hoeft er dus niet voor naar België, waar tweesterrenrestaurant L’Air du Temps huist in een hoeve met eigen moestuin. Degeimbre begon zijn zaak in 1997, toen hij nog nooit als professioneel kok had gewerkt – die primeur kwam in eigen keuken. Dat risico bleek een succes: in 2000 kwam de eerste Michelinster, in 2009 de tweede. En dat niet alleen: zijn restaurant werd eerder bekroond tot beste groenterestaurant van België en chef Degeimbre werd talentvol chef van het jaar 2016.

MOLECULAIRE KEUKEN
Met het doorvoeren van de moleculaire keuken is Degeimbre een voorloper in zijn vakgebied. Veel smaak en explosieve frisheid zijn resultaat van revolutionaire technieken die hij hanteert. ‘Je hebt chefs die (soms) open deuren intrappen, en je hebt er andere die, als ze eenmaal geopend zijn, ze open houden voor anderen. Sang Hoon Degeimbre maakt deel uit van beide categoriën,’ zei Philippe Limbourg, hoofdredacteur van GaultMillau, dan ook niet voor niets over de chef.

Doe je ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? >

GASTCHEFS
Het is niet de eerste keer dat executive chef Joris Bijdendijk van RIJKS kookt met internationaal bekende gastchefs. Eerder stonden onder andere Yotam Ottolenghi, Nick Bril en Fergus Henderson al in de keuken van het restaurant van het Rijksmuseum. Reserveren voor dit culinaire spektakel? Dat doe je hier.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO