Yes! Er komt een bijzonder restaurant op Lowlands

Niks geen campingmaaltijd of foodtruckvoer uit het vuistje: dit jaar schuif je als Lowlands-ganger aan in een heus restaurant. 

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Zin in bubbels? Er opent een champagnehotel in Nederland
Tof! C begint ADE met sakediner en sluit af met hangover sunday
De 16 finalisten van de Kookclub van het Jaar zijn bekend!
Brasserie 2050

Je leest het goed: op Lowlands Festival wordt een geheel nieuw pop-uprestaurant uit de grond gestampt. In een futuristische boerenschuur - geheel demontabel en grotendeels van gerecycled materiaal - opent Brasserie 2050.

Meer foodevents vind je in onze foodagenda >

Brasserie 2050

Bij de brasserie kun je terecht voor een vooruitstrevend menu dat is ontstaan uit verschillende voedselvraagstukken. Rode draad is de blik op de toekomst van ons eten: hoe voeden we in 2050 de tien miljard mensen die dan op onze wereld zullen leven? Ofwel; de noodzaak rondom het veranderen van ons eten, het verbouwen en produceren ervan. Een voorproefje op de toekomst én een beetje food for thought dus.  

Op dit dakterras vind je het leukste pop-uprestaurant van deze zomer >

Menukaart

Maar wat schaft die pot dan? Op het menu - geïnitieerd door Rabobank en samengesteld door The Food Line-up - onder meer een hyperlokale nicoise met ingrediënten van zo dichtbij als het land van de buurboer, hybride steak tartare, crème brûlée getrokken in onkruid, zeewierkaviaar en planktonboter. Ook aan de late snackers is gedacht, met Karma Shoarma van langzaam gegaarde knolselderij van 't spit. 

Klok rond, buik rond

De late snacker kan het restaurant namelijk tot ongeveer half drie 's nachts binnenwandelen. De vroege vogel doet dat al vanaf twaalf 's middags. Je vindt Brasserie 2050 rechts naast de Heinekenstage. Zonder reserveers. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO