Voor alle hummusfans: Er komt een bioscoopfilm over hummus!

Hummus, die heerlijke dip die wij Nederlanders sinds een paar jaar enthousiast op onze boterham smeren of gebruiken als dip bij groenten, krijgt een eigen film!

gerelateerd
Must-visit: Feast for The Eyes in FOAM
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Zin in bubbels? Er opent een champagnehotel in Nederland
Tof! C begint ADE met sakediner en sluit af met hangover sunday
Getty Images

Hummus the Movie komt eraan! Dit is een documentaire met hummus in de hoofdrol. Deze romige kikkererwtendip heeft de kracht allerlei verschillende mensen bij elkaar te brengen over de hele wereld.

Hotspots! Hummus eten in Amsterdam doe je hier het lekkerste >

HUMMUS THE MOVIE
De documentaire neemt je mee op reis met drie personen met Israëlische roots: een hardwerkende moslima, de enige vrouw met haar eigen hummuszaak in de Arabische markt, een joodse man die zelf een keten van succesvolle hummusrestaurants runt en een jonge arabier die het familierestaurant heeft overgenomen en op zoek is naar de betekenis en zijn eigen weg. Zij hebben allemaal één ding gemeen: hun enorme liefde voor hummus.

SIR HUMMUS EVENT
De documentaire gaat over de ontroerende en persoonlijke verhalen van kleurrijke mannen en vrouwen die enorm veel van hummus houden. En wie houdt er meer van hummus dan Sir Hummus? Een van onze favoriete hummuszaken in Amsterdam. Rialto Filmtheater verzorgt samen met Sir Hummus een eenmalige screening van deze docu inclusief een hummus appetizer van Sir Hummus op woensdag 18 januari van 19:15 tot en met 21:00 uur. Tickets en meer informatie over het event vind je hier.

Waar? Rialto Filmtheater, Ceintuurbaan 338, Amsterdam

Bekijk hier de trailer:

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO