Eten op een festival? De creative director van Appelsap tipt

En jij kan proeven, want wij mogen 2x2 kaarten weggeven voor Appelsap Festival!

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Eh..? Bij deze nieuwe pop-up G&T bar betaal je met heel rare valuta
Cursus Foodjournalistiek Fontys x ELLE Eten: Leer van de besten!

Dansen op een lege maag, dat kan natuurlijk niet. Om die reden steken muziekfestivals steeds meer tijd in het samenstellen van een goede food line-up. Zo ook Rogier Smalhout, creative director van Appelsap Festival. We spraken hem voor wat festival foodtips.

FOOD LINE-UP
‘Het is weer een gigantische en vooral diverse line-up geworden. Je zult onder andere Cannibale Royale, Mister Makan, Pomms en The Dutch Weedburger op ons terrein tegenkomen.’

Uitbrakken van een festival doe je het beste bij een Boozy Brunch op één van deze plekken >

KÖFTE KANTO, TJINS EN HOTMAMAHOT
‘Trots zijn we op de Turkse boys van Köfte Kanto, dat ze ook dit jaar weer met hun kar op ons festivalterrein willen staan. Het zijn onwijs leuke, positieve jongens met gekke snorretjes die verrukkelijke köfte maken. En natuurlijk Tjins, voor als je in bent voor Surinaamse klassieke gerechten. De jongens van HotMamaHot zijn ook van de partij. Bij hen krijg je altijd nét even iets meer dan eten: extra entertainment. Erg vermakelijk wanneer je op je eten staat te wachten. Meer verklap ik niet.’ Ook vega’s en liefhebbers van zoetigheid (poffertjes!) kunnen hun hart ophalen.

Hier haal je de beste vegamaaltijden van Amsterdam af voor op de bank >

APPELSAP EN ETEN
Eten is altijd al een belangrijk onderdeel van Appelsap Festival geweest. Rogier: ‘Appelsap was een van de eerste stadsfestivals en daarmee ook een van de eersten die eten op festivals serieus ging nemen. Voor veel foodtrucks waren wij het eerste festival en dankzij die start zijn ze steeds verder gegroeid. Dat vinden we heel cool.’

WINNEN?
Kan jij wel een feestje gebruiken en knort je maag alleen al bij het idee van al die foodtrucks? Vul dan hier het winformulier in > en wie weet win je twee kaarten voor Appelsap Festival op zaterdag 12 augustus. Gewonnen? Dan krijg je bericht via de mail.

ELLE Etens Grote Foodagenda: hier moet je de komende tijd zijn als foodliefhebber >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO