Word jij de next big Instagrammer of journalist op foodgebied?

Meld je aan voor de derde cursus Foodjournalistiek van Fontys x ELLE Eten.

gerelateerd
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Eh..? Bij deze nieuwe pop-up G&T bar betaal je met heel rare valuta
Cursus Foodjournalistiek Fontys x ELLE Eten: Leer van de besten!
De inschrijvingen voor Kookclub van het jaar 2019 zijn geopend!
Fotografie: Renée Kemps

Schrijven over eten is de ultieme baan voor menig foodliefhebber. Heb je plannen om een culinair blog op te zetten? Of wil je jezelf specialiseren als (beginnend of gevorderd) foodjournalist, werken in de foodbranche of simpelweg een kijkje nemen in de keuken van ELLE Eten?

De cursus heeft geen toelatingseisen, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven mag meedoen.

Vakdeskundigen

Tijdens de cursus komen verschillende vakdeskundigen aan het woord, waaronder foodstyliste Vanja van der Leeden en fotograaf Remko Kraaijenveld, die het belang van een goede plaat laten zien en de gouden stylingregels uitleggen. Samuel Levie, oprichter van Youth Food Movement en worstmakerij Brandt & Levie, bespreekt foodtrends en ethiek in de voedselindustrie en specialist in merkstrategie Valentine de Jong vertelt over het commercialiseren van een website. 

Leonie ter Veld van Gewoon wat een studentje 's avonds eet vertelt over de kracht van de videojournalistiek en het opzetten van een Youtubekanaal. Jean-Paul Schaddé van Dooren en Roger Bloem, de mannen achter Cityguys.nl, noemen zichzelf geen blogger, maar ondernemer en weten als geen ander wat wel en niet werkt online. BySam's Susam Pang geeft je een lesje Instagramfeed en laat ons meekijken door haar lens.

Ook op schrijfgebied leer je bij; onze eigen Klaartje Scheepers leert je pitchen, journalist Lydian Coppus geeft een minicursus schrijven met tips en tricks en Iris Vandemoortele laat de kracht van kop en intro zien. Schrijver en docent Theo Dersjant weet je als geen ander mee te nemen in de wereld van het interview en Esmee Langereis leert je niet alleen wijnproeven, maar geeft ook een minicursus schrijven over wijn. 

Contentstrateeg Maria de Wit, oprichter van ELLE.nl geeft een stoomcursus SEO, Google Analytics en AdWords. Kookboekexpert Jonah Freud van De Kookboekhandel vertelt over de revival van het kookboek en de sleutel tot succes. Hiske Versprille, journalist en recensent van Het Parool, laat zien hoe je onderscheid maakt tussen smaak en kwaliteit in een recensie. Als klap op de vuurpijl bespreekt culinair entrepeneur Ron Blaauw de 'andere kant' van de foodjournalistiek.

Schrijven 

We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen de recensie, kookboeken, het interview, een persoonlijke blogpost en schrijven voor zowel een website als een printtitel. En op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist. 

Fotografie en styling 

Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media en video.

Excursies

En als kers op de taart: diverse foodevents, een wijnproeverij maar ook een rondleiding over de redactie van ELLE Eten. 

Certificaat

Als cursist ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer je niet meer dan 20% van het programma hebt gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd. Streng, maar rechtvaardig.

Alles weten?

Wil je alles tot in de detail weten over de cursus? Op de cursuspagina van Fontys lees je alles over de inhoud, sprekers, data, locatie en meer.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO