Hier wil je in september eten: het Grietmaal

Een stukje Zuid-Frankrijk, maar dan om de hoek: eten onder monumentale bomen aan lange tafels. Het kan op 9 september in Amerongen.

gerelateerd
De inschrijvingen voor Kookclub van het jaar 2019 zijn geopend!
De tweede editie van Dinner at the Parc staat voor de deur
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Weekendtip: doe een rondje sterrenrestaurants
Nanda Klabbers

Het is of je even een paar duizend kilometer verderop zit. Dit Bourgondische tafereel met eindeloos lange tafels gedekt met smetteloos linnen onder reusachtige, oude bomen op een romantisch petanque plein. In de ondergaande zon. Met akoestische gypsy jazz op de achtergrond. En uitzicht op een prachtig 16e eeuws kasteel.

Hier moet je zijn: alle foodfestivals, food events en foodtrucks in 2017

JUBILEUM
Het jaarlijkse Grietmaal in Amerongen is de afsluiter van de Grietmarkt, een biologische en kunstmarkt waarop onder meer Slow Food Utrecht en De Veldkeuken hun waar verkopen. Voor het 15-jarige jubileum pakken ze dit jaar extra uit – meer dan driehonderd dinergasten worden er verwacht. De keuken is in handen van de twee bekendste (goed aangeschreven!) restaurants uit Amerongen: Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw. 

KAARTEN
Koop jouw kaart voor het Grietmaal op zaterdag 9 september voor € 18 hier. Het is een retourtje Provence, zónder uren in de auto te hoeven zitten.  

Psst, ook leuk: een openlucht filmavond in de tuin van Kasteel Amerongen. Op 16 augustus wordt de Oscarwinnende film La La Land vertoond.  

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO