Food @ Dutch Design Week 2013

Ook de foodie komt ruimschoots aan zijn trekken tijdens Dutch Design Week 2013. Check onze 10 tips.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Zin in bubbels? Er opent een champagnehotel in Nederland
Tof! C begint ADE met sakediner en sluit af met hangover sunday
De 16 finalisten van de Kookclub van het Jaar zijn bekend!

DDW: Stimuli, Sensorial Dining

DDW: Pinkie Patisserie

DDW: Decafé
1 / 10

DDW: Stimuli, Sensorial Dining

Tijdens Dutch Design Week presenteert Studio Jinhyun Jeon – in samenwerking met restaurant De Treeswijkhoeve, Ogenlust en Ravanello Food & Concepts – een pop-upexpositie/diner waarbij de beleving op de proef wordt genomen.

 

Studio Jinhyun Jeon experimenteerde ontwierp servies dat de smaak prikkelt en een smaakformulering waarbij het waarnemen van zout/zuur/zoet/bitter verstoord wordt of tot een volledige nieuwe smaak wordt gevormd.  In het Stimuli Café en tijdens de Stimuli Dining Experience kunnen bezoekers ervaren hoe het menselijk brein reageert op verschillende prikkels tijdens het eten. De Dining experience kost € 110, reserveren kan hier.

 

Stimuli, Sensorial Dining, Restaurant De Treeswijkhoeve, Valkenswaardseweg 14, Waalre, www.ddw.nl

DDW: Pinkie Patisserie

Macarons, muffins, meringue, luxe gebak en chocolade. Pinkie Patisserie maakt kunstwerken met uitgesproken smaken. Pak een moment rust en neem plaats in de tearoom met design van de Eindhovense ontwerper Tom Frencken, om te genieten van zoet en te kijken naar expo Bhutan 1912.

 

Pinkie Patisserie, (terrein Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 18 a, Eindhoven, www.ddw.nl

DDW: Decafé

Presentatie van een collectie voorwerpen gemaakt van koffiedik! Het materiaal bestaat voornamelijk uit koffiedik in combinatie met een natuurlijk bindmiddel, waardoor het biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk is.

 

Decafé, Klokgebouw Hall 2, Klokgebouw 50, Eindhoven, www.ddw.nl

DDW: Dynamic Food pop-up & boeklancering

Dynamic Food is een reizend platform dat zich richt op de relatie tussen stad en platteland. Daarover is bovendien het Dynamic Food-boek gemaakt dat zaterdag 19 oktober om 19.00 uur gepresenteerd wordt in het Dynamic Food pop-up eetcafé. Ook worden er twee lezingen verzorgd (op 24 & 25 oktober) door verschillende mensen die bijdroegen aan het boek.

 

Dynamic Food, Space-S terrain, Hoek Torenallee, Schootsestraat, Eindhoven, www.ddw.nl

DDW: stopmotion foodfilmpjes maken

De workshop stopmotion is voor iedereen die ooit een stopmotionfilm wilde maken, erover denkt om animatie in een project toe te passen, een animatieopleiding te volgen of gewoon zin heeft om iets nieuws te proberen. Het thema is food & design en je je moet je eigen camera meenemen.

 

De workshop kost € 15 en aanmelden doe je hier >

 

Workshop Stopmotion, Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven, www.ddw.nl 

DDW: The Teapot Expo

De Teapot Expo presenteert een groot aantal ontwerpen van keramische theepotten en vormstudies van de hand van Design Academy studenten.

 

The Teapot Expo, CoffeeYou, deWitteDame, Clausplein 4, Eindhoven, www.ddw.nl

DDW: Eat Drink Design

Twee pop-up restaurants, ingericht met actueel werk van (internationaal) toptalent. Kazerne is een historische hotspot met bijna 2600 vierkante meter actueel design, in het centrum van Eindhoven. Met (Nederlandse) primeurs van BCXSY voor het Japanse Inframince, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, T.E./VanHoffOntwerpen en nog véél meer. Eten doe je nu ook te midden van al dit bijzonders.

 

Schuif aan voor een lunch of diner door Ronald Kunis(restaurant De Kas Amsterdam, River Café Londen). Bijvoorbeeld voor een robuuste pasta of salade – of een 3-gangen menu à € 35 – op stoelen van Maarten Baas. Reserveren is fijn, maar niet per se nodig. Als vanouds wordt er door Edwin Severijn (Sot-l’y-laisse) een Dutch Design Dinergeserveerd. Reserveer nu voor een uitgebreide lunch of het exclusieve Dutch Design Diner (avondvullend à € 135 inclusief aperitief, bijpassende wijnen en koffie). Bel 040-2366196 of e-mail info@eatdrinkdesign.nl.

 
Kazerne, Paradijslaan 2-8, Eindhoven, www.eatdrinkdesign.nl

DDW: The real size of food

In plaats van op voedsel te jagen doen we tegenwoordig ons best het te vermijden. Hoe reageren wij op een overvloed aan eten? "De ware grootte van eten" geeft een visuele interpretatie.

 

The real size of food, Zona Ventosa | TAC Building, Vonderweg 1, Eindhoven, www.ddw.nl

DDW: Dutch Design Toetje Award

Maak een lekker / origineel / sexy / zoet / machtig / slagader verstoppend / kater veroorzakend / politiek (in)correct en/of designerverantwoord toetje, en win de 6e editie van Dutch Design Toetje Award op 21 oktober in het Ketelhuis.

 

Toetjes dienen aangeleverd te worden in een archetypisch stapelbaar bierglas*, dat is de enige regel! Een bekend, niet nader te noemen Nederlands designtalent probeerde vorig jaar de prijs in de wacht te slepen met een prachtig conceptueel stapelbaar glas naar eigen ontwerp, maar werd zonder pardon gediskwalificeerd. Sterk alcoholische substanties, chantagebrieven, charmeoffensieven en slagroomexplosieven zijn de revue wél succesvol gepasseerd. De jury geeft ook aan niet ongevoelig te zijn voor steekpenningen en smeergeld. (Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.) Inleveren toetjes bij Ketelhuis: 19.00-20.00 uur

 

Dutch Design Toetje Award, Ketelhuis, Ketelhuisplein 1, Eindhoven, www.ddw.nl

 

*Geen bierglas? Haal er een bij het Ketelhuis in de week voorafgaand aan het evenement.

DDW: Where is my t

Kom, kijk, proef, en ervaar een afternoon tea met hollandse groenten in de hoofdrol. Het is de eerste keer dat Marjolein Wintjes en Eric Meursing van de Culinaire Werkplaats de herfstcollectie van hun theeconcept: t presenteren. Tijdens WHERE IS MY T. kunnen bezoekers zelf ‘n t.inspiratie samenstellen voor de kennismakingsprijs van € 2 per t.gerechtje en per groentethee.

 

Where is my t, Inkijkmuseum, Dommelstraat 2a, Eindhoven, meer info: www.ddw.nl

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO