In Vietnam drinken ze koffie met ei erin

Durf jij het aan?

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Getty Images

Een eitje bij de koffie hebben we maar al te graag, gepaard met wat toast en verse jus het liefst. Om ei in de koffie staan we daarentegen minder te popelen. Toch is het een ding. Geloof jij het?

JE MOET TOCH WAT
Ze drinken het in Vietnam. Al sinds 1940 maar liefst. Toen moest een barman in Hanoi een cappuccino maken, maar hier had hij niet genoeg melk meer voor. In plaats daarvan gebruikte hij een ei. Het bleek een succes te zijn. Even later opende hij namelijk zelfs zijn eigen zaak om het drankje te serveren.  

Dit is waarom we altijd snakken naar koffie na de maaltijd >

MAKEN?
Hij noemde het drankje cà phê trúng. En onder die naam is het nog steeds te verkrijgen. Je maakt het door eigeel, gezoete gecondenseerde melk, suiker en een kleine lepel gezette koffie te mengen. Dit mengsel giet je over de rest van de koffie heen. Hierna kun je het er doorheen roeren of los van elkaar opdrinken.

Oh nee! Raakt de koffie op?

ROMIGE KOFFIE
Het drankje zou zoet en romig zijn en totaal niet naar ei smaken. Wij geloven het direct, maar stellen het toch nog even uit om te proeven.

Bron: Tasting Table

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO