Tip! Avocado in je cocktail

De toevoeging van verse avocado geeft cocktails naast een vettige fruitigheid ook een romige textuur, vergelijkbaar met het gebruik van rauw ei. Maar dan vegan!

gerelateerd
Dit is hoe je wél alcohol kunt drinken tijdens een dieet
18 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Thuis wijn bewaren? Vinoloog Evelijn heeft 6 punten om op te letten
Waarom willen wij schuim op ons bier en de Engelsen niet?
Getty Images

Heb je je trouwens ooit afgevraagd waar de naam advocaat vandaan komt? In koloniale tijden leerden de Hollandse overheersers op de Benedenwindse Eilanden een drankje met rum en avocado drinken. Terug in eigen land waren avocado’s niet voorhanden en dus werd eigeel gebruikt, ditmaal gemengd met brandewijn.

Avocado

Avocadococktails een trend noemen gaat misschien wat ver, maar steeds vaker duikt de vrucht op in tropische mixdranken. Gecombineerd met de smaak van agave – in de vorm van tequila, mezcal of agavesiroop – of met rum, limoensap, koriander of pepers, geeft het groene vruchtvlees je cocktail een verrassende upgrade.

10x lekkere recepten met avocado >

Avocadococktail

Daiquiri: meng witte rum, limoensap en suiker met avocado en versgemalen zwarte peper. Of maak een Margarita 2.0 uit de blender met tequila, triple sec, limoensap, een schep crushed ijs, avocado en een paar blaadjes koriander.

Hotspots: cocktails drinken door heel NL (en België) >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO