Dit is de perfecte manier om bubbels te schenken

Verspillen? Echt niet.

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Getty Images

Anders dan andere maanden, vergrijpen we ons in december massaal aan de bubbels. We openen er ons kerstdiner mee, proosten er het nieuwe jaar mee in en ook tussendoor blijft de fles niet onaangeraakt. Dat inschenken zou dus onderhand wel vlekkeloos moeten gaan, zou je denken. Maar niets is minder waar.

Dit is waarom de iedere dag champagne zouden moeten drinken >

MORSEND HET NIEUWE JAAR IN
Uit Brits onderzoek komt namelijk naar voren dat morsen bij inschenken eerder regel dan uitzondering is. Bij elkaar verspillen de Britten alleen daar deze maand al anderhalf miljoen flessen prosecco mee, wat gelijk staat aan bijna 9,5 miljoen glazen. Toch zonde, als je realiseert dat je daar ook aan had kunnen nippen. Genoeg reden dus, om kenbaar te maken hoe je prosecco in kunt schenken zónder te morsen. Hoef je er weer wat minder in te slaan.  

OPENEN
Allereerst het openen van de fles. Belangrijk is om de fles in een hoek van ongeveer 45 graden te houden, als je 'm gaat openen. Als je de fles juist vast hebt, kun je de muselet - het ijzerdraadje aan de bovenkant - ervan afhalen. Als de muselet van de fles af is, leg je je vinger op de kurk. Vervolgens draai je voorzichtig aan de fles. Niet aan de kruk dus. Wanneer je dit voorzichtig doet open je de fles, zonder dat de helft van de inhoud op de grond eindigt.  

Zo kies je de beste champagne uit >

SCHENKEN
Ook bij het inschenken van de bubbels is de hoek belangrijk. Die van het glas dit keer. Deze moet namelijk op zo'n 45 graden onder de fles staan. Ready? Schenk de prosecco dan langzaam en via de zijkant het glas in.  

BEWAREN
Verder is het belangrijk om je fles op een koele, donkere plek te bewaren. En om 'm in te schenken als-ie iets gekoeld is. Dit alles om de – soms ook wel gewaardeerde – knal te voorkomen en bubbelverspilling tegen te gaan.

Dit zijn de lekkerste bubbels van HEMA >

Bron: Food52 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO