5 fabels over melk

Melk is goed voor elk! Kende jij deze vijf fabels over melk al?

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Getty Images

Ook jij bent waarschijnlijk flink in één van deze fabels getrapt. Dit zijn de vijf bekendste op een rij.

Is melk echt goed voor je? >

1. MELK IS DE BESTE BRON VAN CALCIUM
Ja, melk zit boordevol calcium, maar het is niet dé beste bron van calcium. Twee eetlepels chiazaad bijvoorbeeld, bevatten al zes keer meer calcium dan melk. Dus, ga je voor sterke botten en een sterk gebit? Ga eens voor een handje chiazaad.

2. MELK KOKEN GAAT TEN KOSTE VAN DE KWALITEIT
Rauwe melk, afkomstig van melkveebedrijven, moet eerst gekookt worden om de bacteriën te doden. Als de melk eenmaal gepasteuriseerd is, kun jij er zelf voor kiezen of je het kookt of niet. Het is een absolute fabel dat melk koken ten koste zou gaan van de kwaliteit van de melk en de voedingsstoffen in de melk. Ben je nu helemaal van de kook? Weet: melk blijft gewoon melk.

Amandelmelk, kokosmelk of sojamelk? Hier lees je welke melksoort het beste voor je is >

3. MELK IS HET EERSTE WAT JE MOET DRINKEN IN DE OCHTEND
Melk bevat belangrijke voedingsstoffen om de dag mee te beginnen. Toch kun je melk beter niet op een lege maag drinken. Vooral niet als je last hebt van een slechte spijsvertering of maagproblemen: ; dan krijg je al gauw buikpijn. Je kunt de dag beter beginnen met een gefermenteerde melk zoals yoghurt, wat makkelijker verteerbaar is.

4. DRINK ELKE DAG TWEE GLAZEN MELK
Zuivel is een essentieel onderdeel voor een goed en evenwichtig dieet en doet zijn werk in elke vorm, van hüttenkäse tot yoghurt - melk drinken is dus geen vereiste. Wel doe je er goed aan om aan je dagelijkse behoefte calcium en eiwitten te voldoen: yoghurt, kwark, melk of kaas, de keuze is reuze.

Dit is wat er gebeurt als je iedere dag water met citroen drinkt >

5. MELK DRINKEN ZORGT VOOR EEN OPGEBLAZEN GEVOEL
Een opgeblazen gevoel kan door vele dingen komen, maar melk kun je alleen als boosdoener aanwijzen als je lactose-intolerant bent. Wat wel kan, is dat melk je een opgeblazen gevoel geeft door de combinatie met andere voedingsmiddelen. Zo zorgt melk in combinatie met fruit voor zuur, waardoor je maag overbelast kan raken. De oplossing? Voedingsdeskundige Shilpa Arora zweert bij kurkuma of kaneel in je melk, omdat dit zou zorgen voor een betere eiwitopname. Blijf je last houden, probeer dan ontbijtgranen in je melk of melk in je thee voor een betere spijsvertering.

Bron: FOOD NDTV

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO