14x
limo voor volwassenen

Doe eens gek en sla de alcohol een dagje over. We tippen er veertien, die alleen al vanwege hun uiterlijk niet misstaan op bar of tafel.

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo

Bionade

Naturfrisk

Fritz-Kola

Wostok limonade

Bos Ice Tea
1 / 14

Exota

Kent u deze nog-nog-nog: Exota is terug van weggeweest en in een feestelijk doch retro, nieuw pak gestoken. De prik van weleer is mierzoet, maar bevat minder suiker dan andere frisdranken en is volledig natuurlijk. En gezellig dat het eruitziet. Komt in de smaken cola, sinaasappel, priklimonade, pompelmoes, citroen, mandarijn, grenadine en pink. Exota wordt exclusief verkocht in de horeca en in speciaalzaken. Prijs per beugelfles 0,75L: € 3,90, exotafrisdrank.nl.
 

Nog meer limonaderecepten >
Doe eens gek, maak een mocktail >
Zo maak je zelf grenadine >

Agroposta

Agroposta is een natuurlijke limonadesiroop, verkrijgbaar in vijf verschillende smaken; vlierbloesem, framboos, lavendel, salie en citroen. De siropen worden geserveerd in bijzondere zakjes en zijn aangemengd met water precies voldoende voor één glas limonade. Agroposta limonade bevat natuurlijke ingrediënten, geen kleur- en smaakversterkers, geen conserveringsmiddelen en is glutenvrij.

Agroposta is verkrijgbaar bij meer dan 150 verkooppunten waaronder: de Bijenkorf, Dille & Kamille, Lindenhoff en Bilder & de Clerq. Kijk voor informatie over de verschillende smaken op Agroposta.nl.

Belvoir Fruit Farms Pressé

In de jaren zeventig startte Mary Manners, de vrouw van de oprichter van Belvoir Fruit Farms ‘Lord John Manners’, met het produceren van heerlijke siropen afkomstig van Elderflower en fruit. Vandaag de dag maakt Belvoir Fruit Farms een hele hoop heerlijke natuurlijke siropen, pressés en ‘fruit crushes’ van bloemen en fruit afkomstig van de boerderijen op het prachtige Lincolnshire landgoed in Engeland. Oa te koop via Sterk.nl.

Fentimans

De Curiousity Cola is een compleet eigenzinnige, ándere cola. Gebrouwen met 'the finest herbal-ingredients' (aldus Fentimans). De naam alleen al is het proberen waard. De smaak trouwens ook. Fentimans brouwt al zijn dranken zelf en dat zijn er heel wat, bevat geen kunstmatige toevoegingen, wel colanoten en gemberextract. 

De beste whiskey van de wereld is niet... Schots

Bionade

Bionade wordt gebrouwen, van water en mout. Waarbij de moutsuiker niet wordt omgezet in alcohol maar in een (gezond) organisch zuur. De productie en ingrediënten zijn biologisch en het bevat minder suiker dan limonades. Bionade heeft een typische, licht bittere en fruitige smaak. Smaken: Vlierbes, Lychee, Kruiden en Gember & Sinaasappel. In verschillende (bio) supermarkten, natuurwinkels en bij Landmarkt.

Club-Mate

Club-Mate is naar eigen zeggen ‘verfrischend und aktiv’. Het is een opwekkende bruisende ijsthee van de (Zuid-Amerikaanse) mate-plant en jawel, een volwassen portie cafeïne. Het is even wennen, een ongewone maar prettige natuurlijke smaak. Een van hun reclameslogans luidt dan ook: ‘You’ll get used to it.’ via bierenzo.nl

 

John Lemon

John Lemon is een fijne, zachte rabarberlimonade.  Vriendelijk en een allemansvriend, wat de keuze voor de naam misschien wel kan verklaren. 100% natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Wel zorgen de Poolse makers voor minimaal 32% aan Rabarbersap per fles. Te koop via dorstlust.nl.

Naturfrisk

Naturfrisk wordt  zonder suiker gemaakt  in Denemarken met enkel biologische grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen. Verkrijgbaar in de smaken bitter lemon, citroen-limonade, cola, framboos, ginger ale, mint vlierbloesem. Te koop bij verschillende biologische supermarkten en bij Café Noorderlicht in Amsterdam.

Fritz-Kola

Fritz-Kola is het helemaal bij onze oosterburen. Deze cola, geproduceerd door twee Duitse vrienden, heeft de maximaal toegestane hoeveelheid (natuurlijke) cafeïne. Fritz Kola en Fritz Limo bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zoals citroensap in plaats van citroenzuur en wordt duurzaam geproduceerd. Smaken als: Fritz Kola, Fritz Limo: citroen- en sinaasappel, Fritz Limo Meloen. Onder andere verkrijgbaar bij Landmarkt.nl

Wostok limonade

Sparreboom met ginseng en kardemom of granaatappel met witte thee, venkel en anijs? De verwarrende combinaties van Wostok lijken bij het proeven ineens best logisch. De limonades zijn gebaseerd op oude Russische recepten en worden gemaakt zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Smaken: Granaatappel en Priklimonade. Onder andere verkrijgbaar bij landmarkt.nl.

Bos Ice Tea

Deze ijsthee uit Zuid-Afrika is gemaakt van biologische rooibos met een natuurlijk aroma, zonder cafeïne, kleurstoffen en rare e-nummers. Te koop in de smaken lemon, peach, apple, berry en lime & ginger. Nu verkrijgbaar bij geselecteerde horeca en in de super. www.bosicetea.com

10 dingen die je nog niet wist over Bos Ice Tea >

Cornish Orchards Pressed Cox Bramley Cornish

In het mooie Cornwell geplukt, geblend en gebotteld. Dat moet wel lekker zijn. Oa te koop via Sterk.nl

Proviant

Proviant bestaat sinds 2009, toen drie Duitse vrienden in de Berlijnse wijk Kreutzberg limonade gingen maken naar oma's recept in hun eigen 'fruitfabriek'. De limonade wordt gemaakt op basis van biologische fruitsappen, citroensap, troebel appelsap en rabarber. Proviant is biologisch van a tot z en bestaat uit versgeperst sap, bruisend mineraalwater en een beetje rietsuiker. Te koop via b2bio.nl

Luscombe

Luscombe is een sympathiek bedrijf uit het Engelse Devon in Engeland. Ze maken naast biologische sappen ook cider en ginger beer. Kleurstoffen, conserveringsmiddelen, concentraten en andere narigheid komt er niet in. Oa te koop via Sterk.nl

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO