Dit is waarom je liever een drankje bestelt zónder citroenschijf

We vertellen je graag waarom je het beter kunt laten.

gerelateerd
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Volgens wetenschappers krijg je van deze wijn de ergste kater
2 recepten voor smoothies die de hele dag vers blijven
Getty Images

Onze zusters bij ELLE vertelden al eerder over de 5 meest ranzige dingen die je onbewust doet. En dat ging dus ook over de schijf citroen in je ijskoude spaatje rood. Of nog erger: de citrusschijf die je in je mond stopt nadat een shot tequila je slokdarm heeft opgewarmd.

HE, BAH!
In een onderzoek van het Journal of Environmental Health werden 76 citroenschijfjes van 21 restaurants getest op bacteriën. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat zo’n 70 procent van de schijfjes bacteriën bevatten die verantwoordelijk waren voor ziektes en infecties.

Heb je ook altijd honger? Dit kan de reden zijn >

Ander onderzoek van ABC News laat zelfs zien dat de helft van de citroenschijven positief getest werden op menselijke uitwerpselen. Hoe dit kan? Waarschijnlijk omdat het fruit in contact komt met rauw vlees of ongewassen handen van medewerkers. Hmm... Dan maar zelf schijfjes meenemen? Geef toe. Ze maken je drankje net iets vrolijker.

Hotspots! 6x de perfecte plekken voor een eerste, tweede of tiende (!) date >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO