Welk bier kies jij?

De een gaat voor Hertog Jan, terwijl de ander zweert bij Grolsch. Of Jupiler? Of toch Heineken? Hetzelfde geldt voor de speciaalbieren. Geef je ouders maar de schuld voor je keus, want het zit ‘m in de genen.

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Getty Images

Genen

Quest stuitte op het onderzoek van de Pennsylvania State University. Daaruit blijkt dat hoe bitter je iets vindt, afhangt van welke variant TAS2R38-gen je hebt. De 25 genen waarmee je bitterheid proeft, zijn namelijk niet bij iedereen hetzelfde. Dus: hoe bitter je de drank vindt, hangt af van welke variant gen je hebt.

Aha! Dit is het verschil tussen bier en pils >

Niet bitter?

Als je bier niet bitter vindt smaken, drink je meer. Heb je het gen dat ervoor zorgt dat je bier wel bitter vindt smaken? Dan drink je minder. Althans, dat bleek uit het onderzoek.

Alcoholisme

Het onderzoek werd gedaan om meer inzicht te krijgen in alcoholisme. Hoewel een alcoholverslaving van een stuk meer factoren afhankelijk is, verklaart het misschien wel waarom de een gevoeliger is voor een alcoholverslaving dan de ander. En waarom de een liever een witbiertje drinkt en de ander fan is van een Delerium Tremens. Cheers!

Bron: Quest

Slecht nieuws voor liefhebbers van speciaalbier... >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO