Liefhebber van rode wijn? Dit wordt jouw favoriete zomerdrankje

Ook zin in een koud bubbeltje bij warm weer? Dan zit je hiermee goed.

gerelateerd
Dit is hoe je wél alcohol kunt drinken tijdens een dieet
18 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Thuis wijn bewaren? Vinoloog Evelijn heeft 6 punten om op te letten
Waarom willen wij schuim op ons bier en de Engelsen niet?
Getty Images

De zon schijnt en daar hoort natuurlijk een wijntje bij. Goed nieuws: de liefhebber van rood hoeft vanaf nu niet meer in dubio te zitten op het terras. We hebben de perfecte oplossing voor je.

Met deze 6 tips krijg je geen blauwe mond na het drinken van rode wijn >

Rode wijn

Veel mensen hebben de voorkeur voor rode wijn boven een glas wit of rosé. Maar rood wordt toch liever gedronken als het wat kouder is, en niet in de hitte op het terras of in de tuin. De perfecte oplossing voor dit probleem? Deze zomer over te stappen naar rode lambrusco, het ondergeschoven kind van het bubbelassortiment.

Zin in nog meer zomerdrankjes? 5x zomerse cocktails >

Rode lambrusco

Laten we bij het begin beginnen: lambrusco is een Italiaanse wijn die oorspronkelijk uit de streek Emilia-Romagna komt. De wijnsoort wordt gemaakt van de blauwe druivensoort en bestaat in witte, rode en rosé variant. De meeste lambrusco’s zijn licht mousserende wijnen en zijn niet alleen zoet, zoals velen ze kennen. Vaak genoeg zijn ze droog of slechts met een licht zoetje.

Zomerhit

Lambrusco wordt meestal licht gekoeld gedronken en is met z’n lichte bubbel dus perféct voor op het terras. Dus ben je fan van rode wijn en heb je zin in iets verkoelends voor in de zomermaanden? Aan de lambrusco dan. Santé!

De perfecte sangria maak je zo >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO