Afvallen? Deze 3 drankjes zijn effectiever dan water met citroen

Onze collega's bij Women's Health tippen drie drankjes die hoogstwaarschijnlijk beter werken.

gerelateerd
Dit aantal kopjes koffie per dag is goed voor je
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Recepten vanuit Los Angeles: de Hilo cocktail
Zelf siroop maken doe je zo
Getty Images

De dag beginnen met een glas water en citroen is populair bij mensen die gewicht proberen te verliezen. Deze dorstlesser werkt volgens diëtisten niet zo goed als wordt beweerd. De volgende drankjes daarentegen zijn, in combinatie met een gezonde leefstijl, een effectievere keuze in de strijd tegen de kilo's.
    
KOFFIE
Onderzoek wijst uit dat wanneer je twee kopjes koffie voor een workout drinkt je je zweetsessie langer en in een hoger tempo kan volhouden. En door harder te knallen in de gym verbrand je natuurlijk meer calorieën. Volgens een studie die gepubliceerd is in the Journal of Sports Medicine and Physical Fitness kunnen sporters 20 procent meer herhalingen doen op een leg press-apparaat wanneer ze cafeïne door hun bloed hebben stromen. Maar onthoud: drink het zwart, want koffiecrème en suiker al het harde werk tegengaan. Daarnaast raden we je niet aan om jezelf aan een koffie-infuus te koppelen, maar een maximum van 2 tot 3 kopjes per dag aan te houden.

4x lekkere recepten met courgettepasta! >

GROENE THEE
Niet alleen is groene thee vrij van calorieën, het helpt ook nog om sneller vet te verbranden en daarmee gewicht te verliezen. Volgens een studie verloren de onderzoeksdeelnemers die vier koppen groene thee per dag dronken zes kilo meer dan degene die water dronken. Kies voor verse groene thee zonder toevoegingen. Voorverpakte theeën bevatten namelijk vaak een hoop suikers om het langer lekker te houden. Hoe verser de theebladeren, hoe beter.

Bloemkoolrijst! Bekijk hier zeven smakelijke recepten >

IJSKOUD WATER
Ruil de citroen in voor een handje ijs - en nee, niet de Ben&Jerry’s variant. Koude drankjes zorgen ervoor dat je lijf harder moet werken om je lichaamstemperatuur op peil te houden. En dit zorgt ervoor dat er meer calorieën worden opgestookt.

Bron: Women's Health

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO