Kyra's ontbijtsalade

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake
Kyra's ontbijtsalade

Groente als ontbijt? Jawel! Deze ontbijtsalade geeft je precies wat je nodig hebt om je dag optimaal te beginnen: vocht, mineralen, vezels, energie en een verrassend overheerlijke smaak!

VOEDSELCOMBINATIES
Niet alleen dat wat je eet en de kwaliteit ervan geeft gezondheid. Ook hoe je dat gezonde eten kan verteren heeft een enorme impact. Wanneer je al die mooie lokale, biologische seizoensproducten niet goed kan verwerken, verlaten ze ongebruikt je lichaam en kom je tekort. Zonde! Een optimale spijsvertering is daarom net zo belangrijk voor je gezondheid als gezond puur eten. Om je spijsvertering een handje te helpen is er zoiets als de optimale voedselcombinatie. Sommige producten matchen niet goed waardoor er klachten ontstaan als opgeblazen zijn, rommelige of pijnlijke buik en lusteloosheid. Fruit verteert bijvoorbeeld het beste wanneer het alleen met ander fruit of bladgroenten wordt gecombineerd. Deze salade past helemaal binnen dat plaatje: komkommer en avocado zijn immers ook vruchten!

MAKKELIJK & TO-GO
Deze salade is de perfecte start van de dag voor degene die de lente en zomer sprankelend willen ingaan. Het maakt fris en licht, geeft je energie voor twee en reinigt de lever. De paardenbloemen (en het blad) die ik gebruikte zijn namelijk hartstikke eetbaar! Ze ondersteunen de zuiverende werking van de lever en zorgen voor een optimale vetverbranding. Ik plukte ze in het park en spoelde ze voorzichtig af. De rest van de ingrediënten kocht ik bij de bio winkel, sneed ik brunoise en julienne en deed ik samen in een weckpot. Door de dressing onderin en de bladeren bovenop te plaatsen blijft de salade mooi knapperig en fris, ook wanneer je hem afsluit en meeneemt naar werk.  

 Bekijk hier meer van Kyra's ubergezonde plantaardige recepten

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO