Kyra's Vlierbloesem Milkshake

gerelateerd
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

Wat eten betreft leef ik volgens 3 richtlijnen. Ik kies: 1. voor übergezond en voedzaam zodat ik me er optimaal gezond en gelukkig door voel 2. voor eten dat er mooi uitziet zodat het water me in de mond loopt en 3. voor gruwelijk lekker. Dit volgende recept bevat zonder twijfel alle drie.

UBERGEZOND, MOOI & BELACHELIJK LEKKER
Wat deze gekiemde vlierbloesem-amandelmilkshake zo gezond maakt? De naam zegt het al! De basis van deze milkshake is een plantaardige notenmelk gemaakt van gekiemde amandelen. Het overnacht weken en dan spoelen, uitlekken en dan kiemen van de amandelen maakt de rauwe noten nóg voedingsstofrijker en beter voor je gezondheid. Het weken en spoelen verwijderd het fytine zuur en de enzym remmers die de noot bevat. (Ook granen en bonen bevatten deze stoffen.) Door het verwijderen van het fytine zuur kan je lichaam de mineralen die het binnenkrijgt beter opnemen. Hierdoor ben je beter gevoed. Je hebt meer energie, een stralende huid en haar en sterkere botten. Door het verwijderen van de enzym remmers kunnen de spijsverteringsenzymen, dat rauw eten van nature bevat, beter hun werk doen. Zo kan je al die gezonde vitaminen en mineralen ook daadwerkelijk opnemen. Resultaat? Nog meer energie, glans en kracht. Een win-win situatie dus!

BLOESEM
Voor dit recept ging ik naar de bio winkel waar ik amandelen, vanille, banaan, limoen en lavendel kocht. Onderweg naar huis reed ik nog even langs het park waar ik verse vlierbloesem plukte. (Vlierbloesem is een eeuwenoud traditioneel medicijn tegen ontstekingen en klachten van de ademhalingsorganen.) Thuis pelde ik de bananen, sneed ze in stukken en vroor ze in. Ik weekte de amandelen overnacht en kiemde ze. Na een dag kiemen maakte ik een verse amandelmelk. Deze combineerde ik met de verse vlierbloesem, het limoensap, het vanille schraapsel, wat lavendel bloemen en de bevroren banaan. De blender deed de rest van het werk. Om het geheel af te maken besprenkelde ik de milkshakes met wat extra bloemen. Een sprookjesachtig mooie en verfrissende snack voor de zomer! Happy cooking!

 

 

 

 KLIK HIER VOOR MEER VAN KYRA'S GEZONDE PLANTAARDIGE RECEPTEN

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO