Kyra's Very Berry Pannacotta

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake
Kyra's Very Berry Pannacotta

Jaaaa! Daar is ie dan! De eerste Vegan Videoblog van het nieuwe seizoen. Een recept dat de sfeer van de nazomer rechtstreeks op je bord terug laat komen.

 

SPAANSE INSPIRATIE

Tijdens mijn vakantie in Spanje kwam ik het overal tegen: de verfrissende drank Horchata. Een koude melkdrank gemaakt van aardamandelen en citroen. Ik was zo onder de indruk van de smaak dat ik geïnspireerd hierop een dessert recept ontwikkelde. Een gerechtje dat het verfrissende zurige van limoen en seizoensfruit met overheerlijke romigheid combineert. Een gerechtje dat de grote hoeveelheden aan geraffineerde suiker (die Horchata bevat) overslaat en in plaats daarvan licht gezoet werd met gezonde zoetmakers als bruine rijststroop en kokosbloesemsuiker. Beide worden langzaam aan het bloed afgegeven waardoor je niet die beruchte suikerpiek en dip ervaart. In plaats daarvan voel je je verzadigd en langdurig energiek.

 

SUPERPOWER

Voor het maken van dit recept ging ik langs mijn lokale biologische winkel en kocht ik amandelen, verschillende zoetmakers, bramen, witte bessen, verse vijgen, limoen en citroenmelisse. Om het gerechtje extra textuur, smaak en superpower te geven nam ik gelijk ook wat pompoenpitten en hennepzaad mee. De pompoenpitten roosterde ik kort in een droge pan, de hennepzaadjes liet ik rauw. (Hennepzaad mag vanwege de oliën die het bevat nooit verhit worden) Op het laatste moment besloot ik nog wat te veranderen aan mijn recept en voegde ik, gelijktijdig met de vanille essence en rijststroop, een theelepel witte amandelpasta toe. Dit maakt het gerecht, wat mij betreft, af en geeft het iets meer body en finesse. Probeer het ook eens! Van de amandelen maakte ik zelf amandelmelk. Ik gebruikte 50 gram amandelen op 150 ml water. Heb je nooit notenmelk gemaakt? Kijk dan HIER hoe simpel de techniek is! 

 

PS Je kan natuurlijk ook altijd een ongezoete biologische uit pak gebruiken : ) Have fun!

 

 

 

 KIJK HIER VOOR MEER VAN KYRA'S UBERGEZONDE PLANTAARDIGE RECEPTEN!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO