Kyra's Herfstige Wilde Rijst Salade

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

De herfst begint dit weekend écht maar gevoelsmatig is zij al een week of wat begonnen. Die verandering van seizoen vráágt om een verandering van eetstijl. Met dit recept luid ik dat herfst healthfoodie seizoen officieel in.

KOUD-WARM
Wordt het kouder buiten, dan krijgen we van nature meer behoefte aan warm eten. Mediterrane salades die ons tijdens de warme zomer deden afkoelen, worden ingeruild voor comfortfoods als soepen en stoofpotjes. Die stevigere verwarmende gerechten balanceren als het ware het kouder wordende klimaat. Heel slim eigenlijk van ons lichaam! Door je eetstijl in lijn te brengen met het seizoen zal je veel minder last hebben van die typische herfstklachtjes: koude handen en voeten, droge huid, energie dip, griep en verkoudheid. Deze salade speelt daar heel mooi op in.

MAGIC MUSHROOMS
Het salade recept dat ik ontwikkelde bevat de meest krachtige weerstandboosters: shiitake champignons, oesterzwammen, prei en ui. Gekwakkel met griep en verkoudheid is verleden tijd. Ik verwarmde de ingrediënten en voorzag ze van extra warmte door geurige sesamolie toe te voegen. De wilde rijst werd gekookt, de prei gestoomd, de rode ui aangefruit en de champignons in de oven gebakken. Dat principe maakt dat het eten van deze salade je als het ware van binnenuit verwarmt. Iets wat perfect is voor de herfst en broodnodig voor de koukleumen onder ons! Dus… GO! Aan de slag met huisgemaakte soep, saus, stoofpot, pap, verzachtende graangerechten, helende comfortfoods, pittige specerijen en verwarmende oliën. Healthfoodie Herfst is Hier.

 

 

 

BENIEUWD NAAR MEER VAN KYRA'S UBERGEZONDE RECEPTEN? KLIK HIER!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO