peren in Sauternes

peren in Sauternes
  • Zoet
  • Aantal personen: 4
  • dessertwijn , peren
  • Vegetarisch
  • Even geduld a.u.b. (40 min-1 uur)

Ingrediënten

4 peren, geschild
1 vanillestokje, opengesneden
500 ml Sauternes of vergelijkbare dessertwijn
 225 g suiker

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de peren in een ovenschaal met het vanillestokje, de wijn en de suiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet 30 min in de oven, draai de peren om en bak nogmaals 30 min. Serveer de peren warm met het vocht uit de ovenschaal.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Pittige wortelsoep met kokos en gember
Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Pietenpakjes met saucijzengehakt
Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Roomborstplaat
Afkomstig uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Kruidige chocoladekastanjetaart met vanille-ijs
Recepten
Knolpuree met taleggio en tijm-broodkruim
Recepten
Herfstgroentesoep met spelt en waterkersolie