peren in Sauternes

peren in Sauternes
  • Zoet
  • Aantal personen: 4
  • dessertwijn , peren
  • Vegetarisch
  • Even geduld a.u.b. (40 min-1 uur)

Ingrediënten

4 peren, geschild
1 vanillestokje, opengesneden
500 ml Sauternes of vergelijkbare dessertwijn
 225 g suiker

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de peren in een ovenschaal met het vanillestokje, de wijn en de suiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet 30 min in de oven, draai de peren om en bak nogmaals 30 min. Serveer de peren warm met het vocht uit de ovenschaal.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Zelfgebakken kerstbrood met twee soorten boter
Recepten
Tarte tatin met ahornkaramel en sherrysabayon
Deze karamel van ahornsiroop kan niet mislukken. Terwijl de tarte tatins in de oven zitten, klop je de sabayon. Gefrituurd appelschilletje erop en voilà, instant feestelijkheid!
Recepten
Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus
Over deze zwarte rijst kun je een interessant verhaal ophangen tegen je gasten: venererijst, ook wel riso nerone genoemd, is een zwarte volkorenrijst, oorspronkelijk een keizerlijke dis uit China. de aziatische rijst werd eind jaren negentig gekruist met een italiaanse rijstsoort. Venere-rijst he...
Recepten
Knolselderijsalade, met pekelvlees en mierikswortel
Recepten
Sherry-rozijnencake met drie toppings
te doen| zoet | 10 personen | 30 min bereidingstijd + 50 min oventijd en 1 nacht wachten
Recepten
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
Een geweldig kerstgerecht voor niet-vleeseters, deze wellington. Meestal is stilton gemaakt met vegetarisch stremsel, maar check het als je het zeker wilt weten.