peren in Sauternes

peren in Sauternes
  • Zoet
  • Aantal personen: 4
  • dessertwijn , peren
  • Vegetarisch
  • Even geduld a.u.b. (40 min-1 uur)

Ingrediënten

4 peren, geschild
1 vanillestokje, opengesneden
500 ml Sauternes of vergelijkbare dessertwijn
 225 g suiker

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de peren in een ovenschaal met het vanillestokje, de wijn en de suiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet 30 min in de oven, draai de peren om en bak nogmaals 30 min. Serveer de peren warm met het vocht uit de ovenschaal.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
In rosé gepocheerde peer gevuld met mascarpone en bitterkoekjes
Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.
Recepten
Filodeeg gevuld met zoete aardappel, schorseneren, pompoen en noten, met peterselie-yoghurtsaus
  Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder. 
Recepten
Romige mosselsoep met saffraan, venkel en dragon
Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.
Recepten
Geroosterde groenten met hangop van geitenyoghurt en kriekvinaigrette
Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.
Recepten
Bloemkoolcrème met kruidencrostini
Uit het kookboek Soep bij Janneke thuis van Janneke Philippi
Recepten
Witte chocolade met lotus
Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze
Recepten
Lassi met sla en citroen
Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze
Recepten
Venkelsapje
Uit het kookboek Groene Sapjes van Fern Green.