Snelle mince pie

Snelle mince pie
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • brandy , cranberry's , rozijnen , rietsuiker
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

75 g gedroogde cranberry’s
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
2 appels, geschild en geraspt
50 g gehakte amandelen
120 ml brandy (brandewijn)
100 g rietsuiker
60 g boter
1 eidooier
kristalsuiker
Voor het deeg
250 g bloem
300 g koude boter, in blokjes
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
2 eieren
Extra: keukenmachine, taartvorm 20-24 cm ø, ingevet

 

BEREIDING

Hak de cranberry’s, sultana’s en rozijnen grof, doe ze met de geraspte appel, amandelen, brandy, suiker en boter in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat koken tot het vocht verdwenen is. Laat afkoelen. Doe voor het deeg alle ingrediënten muv de eieren in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg de eieren toe en blend opnieuw tot een egale massa. (Het deeg met de hand maken kan ook, natuurlijk.) Kneed het deeg tot 2 ballen en leg ze ingepakt in folie minimaal 1 uur in de koelkast. Rol 1 bal deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Bak het deeg 10 min in een op 180°C voorverwarmde voorverwarmde oven. Vul de taart met het mincemengsel. Rol de tweede deegbal uit en steek of snij er naar wens vormpjes uit. Bedek de taart met het deeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en besprenkel met een beetje suiker. Bak nog eens 10 min tot de taart goudbruin is.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Indiase koolraapkoekjes
te doen| vooraf | vega | 4 personen | 20 bereidingstijd, plus 35 min bakkenDe zachte smaak van koolraap is lekker in combinatie met pittige specerijen. Deze koekjes zijn een variant op pakoras, een Indiase snack die meestal wordt gemaakt met bloemkool en aardappel.
Recepten
Kipcurry
te doen | hoofd | vlees | 2 personen | 45 min bereidingstijd, + 1-2 uur marinerenHet specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.
Recepten
Quiche met prei, ricotta en gruyère
te doen | hoofd | vega | 4-6 personen | 30 min bereidingstijd, plus 30 min rusten en 45 min oventijdDe ricotta geeft de vulling een bijzondere textuur. De quiche kun je direct eten, maar lauwwarm is hij nog lekkerder.
Recepten
Warme roderijstsalade met zalm
makkelijk| hoofd | vis | 2 personen | 30 min bereidingstijdRode rijst uit de Camargue heeft een zalige, nootachtige smaak. Je kunt Camargue-rijst bij natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken krijgen. In plaats van rode rijst kun je de salade ook met gerst- of speltkorrels maken.
Recepten
Langzaam geroosterde varkensbuik met knolselderij-peerpuree
te doen | hoofd | vlees | 4-6 personen | 20 min bereidingstijd, plus 2,5 uur oventijdVarkensbuik is eigenlijk gewoon doorregen spek. Dat klinkt misschien wat machtig, maar als je het langzaam in de oven gaart, druipt veel vet eruit en hou je een heerlijk en knapperig stuk vlees over.
Recepten
Flammkuchen
Alles wat je weten moet over tarte flambée >