Snelle mince pie

Geschikt voor 8 personen

Een oer-Brits taartje dat rond de kerstdagen wordt gegeten.

gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

Ingrediënten

75 g gedroogde cranberry’s
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
2 appels, geschild en geraspt
50 g gehakte amandelen
120 ml brandy (brandewijn)
100 g rietsuiker
60 g boter
1 eidooier
kristalsuiker

Voor het deeg
250 g bloem
300 g koude boter, in blokjes
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
2 eieren

Extra: keukenmachine, taartvorm 20-24 cm ø, ingevet

BEREIDING
Hak de cranberry’s, sultana’s en rozijnen grof, doe ze met de geraspte appel, amandelen, brandy, suiker en boter in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat koken tot het vocht verdwenen is. Laat afkoelen. Doe voor het deeg alle ingrediënten muv de eieren in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg de eieren toe en blend opnieuw tot een egale massa. (Het deeg met de hand maken kan ook, natuurlijk.)

Kneed het deeg tot 2 ballen en leg ze ingepakt in folie minimaal 1 uur in de koelkast. Rol 1 bal deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Bak het deeg 10 min in een op 180°C voorverwarmde voorverwarmde oven. Vul de taart met het mincemengsel. Rol de tweede deegbal uit en steek of snij er naar wens vormpjes uit. Bedek de taart met het deeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en besprenkel met een beetje suiker. Bak nog eens 10 min tot de taart goudbruin is.

gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO