Snelle mince pie

Snelle mince pie
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • brandy , cranberry's , rozijnen , rietsuiker
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

75 g gedroogde cranberry’s
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
2 appels, geschild en geraspt
50 g gehakte amandelen
120 ml brandy (brandewijn)
100 g rietsuiker
60 g boter
1 eidooier
kristalsuiker
Voor het deeg
250 g bloem
300 g koude boter, in blokjes
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
2 eieren
Extra: keukenmachine, taartvorm 20-24 cm ø, ingevet

 

BEREIDING

Hak de cranberry’s, sultana’s en rozijnen grof, doe ze met de geraspte appel, amandelen, brandy, suiker en boter in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat koken tot het vocht verdwenen is. Laat afkoelen. Doe voor het deeg alle ingrediënten muv de eieren in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg de eieren toe en blend opnieuw tot een egale massa. (Het deeg met de hand maken kan ook, natuurlijk.) Kneed het deeg tot 2 ballen en leg ze ingepakt in folie minimaal 1 uur in de koelkast. Rol 1 bal deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Bak het deeg 10 min in een op 180°C voorverwarmde voorverwarmde oven. Vul de taart met het mincemengsel. Rol de tweede deegbal uit en steek of snij er naar wens vormpjes uit. Bedek de taart met het deeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en besprenkel met een beetje suiker. Bak nog eens 10 min tot de taart goudbruin is.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Pittige wortelsoep met kokos en gember
Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Pietenpakjes met saucijzengehakt
Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Roomborstplaat
Afkomstig uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.
Recepten
Kruidige chocoladekastanjetaart met vanille-ijs
Recepten
Knolpuree met taleggio en tijm-broodkruim
Recepten
Herfstgroentesoep met spelt en waterkersolie