Snelle kerstpudding

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Doperwtensoep met limoncello, saffraanschuim en parmezaankoekje
No-bake cheesecake met Tony’s Chocolonely, gezoutenkaramelsaus en bastogne
Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Moddercake met zoute karamel en chrysantencrunch

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker

Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

BEREIDING
Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

gerelateerd
Doperwtensoep met limoncello, saffraanschuim en parmezaankoekje
No-bake cheesecake met Tony’s Chocolonely, gezoutenkaramelsaus en bastogne
Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Moddercake met zoute karamel en chrysantencrunch
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO