Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Filodeeg gevuld met zoete aardappel, schorseneren, pompoen en noten, met peterselie-yoghurtsaus
  Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder. 
Recepten
Romige mosselsoep met saffraan, venkel en dragon
Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.
Recepten
Geroosterde groenten met hangop van geitenyoghurt en kriekvinaigrette
Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.
Recepten
Geroosterde gele wortelsoep met harissaroom
Uit het kookboek Soep bij Janneke thuis van Janneke Philippi
Recepten
Salade met broccoli en quinoa
Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze
Recepten
Lassi met sla en citroen
Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze
Recepten
Venkelsapje
Uit het kookboek Groene Sapjes van Fern Green.
Recepten
Frambozen-muntsapje
Uit het kookboek Groene Sapjes van Fern Green.