Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Quiche van nieuwe aardappels met lente-ui
voor 4 personen • 1 uur bereidingstijd (+ 45 min oventijd)
Recepten
Aspergemousse met parmaham-waterkerssalade
voor 4 personen • 30 min bereidingstijd (+ 1 uur koeltijd)
Recepten
Stoofsla met doperwten en munt
voor 4 personen • 10 min bereidingstijd (+ evt 10 min doptijd)
Recepten
risotto met doperwten en tuinbonen
vegetarisch • voor 4 personen • 35-40 min bereidingstijd (+ evt 10 min doptijd)
Recepten
Soep van nieuwe aardappels met gerookte schelvis
Recepten
Warme tuinbonen- courgettesalade