Snelle kerstpudding

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Parijse roomtaart met rabarber
Burnt toast uit kookboek All-day breakfast
Tajine van kip met dadels
Vegan harira

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker

Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

BEREIDING
Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

gerelateerd
Parijse roomtaart met rabarber
Burnt toast uit kookboek All-day breakfast
Tajine van kip met dadels
Vegan harira
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO