Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Rijstepap met saffraan
Recepten
Pancakes met lemon curd
Recepten
Hangop met golden syrup
Recepten
Bonenspread
Recepten
Rode kool met Poolse kabanos
Recepten
Italiaanse grove soep met pasta en worst
Recepten
Risotto met chorizo en tuinbonen
Recepten
Britse ‘toad in the hole’