Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Zelfgebakken kerstbrood met twee soorten boter
Recepten
Tarte tatin met ahornkaramel en sherrysabayon
Deze karamel van ahornsiroop kan niet mislukken. Terwijl de tarte tatins in de oven zitten, klop je de sabayon. Gefrituurd appelschilletje erop en voilà, instant feestelijkheid!
Recepten
Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus
Over deze zwarte rijst kun je een interessant verhaal ophangen tegen je gasten: venererijst, ook wel riso nerone genoemd, is een zwarte volkorenrijst, oorspronkelijk een keizerlijke dis uit China. de aziatische rijst werd eind jaren negentig gekruist met een italiaanse rijstsoort. Venere-rijst he...
Recepten
Knolselderijsalade, met pekelvlees en mierikswortel
Recepten
Sherry-rozijnencake met drie toppings
te doen| zoet | 10 personen | 30 min bereidingstijd + 50 min oventijd en 1 nacht wachten
Recepten
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
Een geweldig kerstgerecht voor niet-vleeseters, deze wellington. Meestal is stilton gemaakt met vegetarisch stremsel, maar check het als je het zeker wilt weten.